Prva ‘CrisCon’ konferencija s preko dvjesta sudionika nadmašila sva očekivanja

Ukupno 18 predavača i 210 sudionika iz informatičke zajednice, profesionalaca i entuzijasta te učitelja i profesora, okupilo se u subotu, 30. rujna 2017. godine na prvom izdanju CrisCon konferencije u Križevcima, pod visokim pokroviteljstvom Grada Križevaca te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stručna i primjerima ispunjena, motivirajuća predavanja održana su u tri konferencijska smjera: edukacijskom za profesore i učitelje koji se održavao u holu Srednje škole Ivan Seljanec, te razvojnom za programere i razvojne inženjere te IT Pro za sistem inženjere i administratore koji su se održavali u prizemlju i na 1. katu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

Pod sloganom “Spajamo znanje i tehnologiju” 1. Criscon je otvoren u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, gdje je križevački gradonačelnik Mario Rajn istaknuo važnost ove konferencije za promociju Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija:
– U Križevcima nam je itekako važna zajednica IT-jevaca, tehnologa, ali pogotovo i edukatora, nastavnika i profesora. Imamo infrastrukturne preduvjete, Tehnološki park, imamo želju, volju i ideju i nadam se da se vidimo i iduće godine.

Višestruko nižom kotizacijom CrisCon dostupniji svima

Direktor konferencije Goran Žarinac istaknuo je da ideja o organiziranju ovakve stručne konferencije u Križevcima postoji već šest godina, no tek sad je sazrijelo vrijeme za njenu realizaciju, posebno pohvalivši mlade križevačke informatičare i tehnologe okupljene u inicijativu QUANTi, koji su tijekom ljeta organizirali pet vrlo posjećenih Križevačkih tehnoloških večeri i tako pokazali da postoji veliki entuzijazam i interes za razvijanjem znanja i pokretanjem projekata koji mogu doprinijeti razvoju gospodarstva. Ovom konferencijom realizirana je i ideja da se i u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske napravi IT konferencija koja će zainteresiranima omogućiti sudjelovanje za puno manji iznos kotizacije (svega 180 kuna) u odnosu na ostale stručne konferencije.

Kroz dan sudionici konferencije su se upoznali s tehnologijama koje se nude na tržištu kao i načinom upravljanja tim tehnologijama, a konferencija je završila panel diskusijom na temu “ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj” koju je moderirao direktor konferencije “WinDays 17 Tehnology” Igor Pavleković dok su sudionici bili ravnatelji osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca Igor Brkić i Dražen Bokan, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Zoran Kovač, trener za upravljanje projektima, Combis d.o.o. Nenad Trajkovski te Željka Knezović, IT Consultant, Mobendo d.o.o.

Dojmovi sudionika: ‘CrisCon konferencija 2017. je lokalni WinDays!’

– Ovo je fantastičan događaj, u odličnoj i opuštenoj atmosferi, u blizini Zagreba. Ugodno me iznenadila i vrlo pozitivna reakcija publike na moje skromno predavanje, istankuo je Vedran Kesegić, direktor tvrtke DataMaster ConsultIT.
– Hrpa odličnih predavanja, još bolji predavači, novi ljudi za upoznati, izrazio je iznimno zadovoljstvo konferencijom Tomislav Bronzin, direktor tvrtke Citus d.o.o. koja je realizaciju čitavog događaja podržala s čak tri predavača i njihovim informacijskim sustavom Conference@Net. Odličnim dojmovima pridonijelo je i 2. izdanje manifestacije OktoberTest, na kojoj su gosti nakon konferencije mogli uživati u kušanju domaćeg piva upriličenom pod velikim šatorom na Strossmayerovom trgu, u organizaciji Križevačke udruge pivara.

Vrijedi spomenuti da su u realizaciji konferencije sudjelovale i mlade volonterke iz inicijative ESPR, posebno se angažiravši na medijskoj promociji putem društvenih mreža te fotografiranjem i hospitalityjem čitavog događaja. Konferenciji su u ime Grada Križevaca prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je ujedno i zatvorio konferenciju. Organizatori konferencije – Križevački poduzetnički centar d.o.o., Križevci, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, te križevačke osnovne škole „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca, najavili su 2. CrisCon za godinu dana, za koji se nadaju da će okupiti još više zainteresiranih za dijeljenje znanja i snažnije povezivanje informatičke i obrazovne zajednice u Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.