Petero Križevčana primljeno u Lokalni program APR-a u Varaždinu

Od listopada do prosinca ove godine Akademija za politički razvoj (APR) će održati Lokalni program APR-a „Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici“, za koji je ovih dana nakon provedenog selekcijskog postupka odabrala ukupno 24 polaznika s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, među kojima i pet Križevčana. To su: Eduard Petranović (novinar i kolumnist, Večernji list), Ivica Švagelj (profesor kineziologije, vijećnik u Gradskom vijeću Križevci, HDS), Admir Sinani (voditelj odnosa s javnošću, programski koordinator i projektni menadžer, udruga KVARK), Tomislav Belušić (vlasnik, Codec Production) i Tomislav Tenodi (direktor, Speck).

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Varaždinu. Predviđeni datuma održavanja modula su 7. listopada, 4. studenoga i 2. prosinca. Moduli će biti sastavljeni od predavanja i panel diskusija s temama iz područja aktivnog i demokratskog građanstva, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci za aktivno i demokratsko građanstvo, lokalne političke procese i stvaranje javnih politika na lokalnoj razini. Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula.

Glavni kriterij za odabir polaznika bio je iskazani interes za javno djelovanje u lokalnoj zajednici. Prilikom odabira vodilo se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora (udruga mladih i za mlade, stranačkih pomladaka, savjeta mladih, studentskih zborova, mladih koji su zaposleni u tijelima državne i javne uprave, medijima i poslovnom sektoru te ostalih). Također se vodilo računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima. U program su se mogli prijaviti kandidatkinje i kandidati zaključno do 35 godina starosti. Organizatori snose većinu troškova sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza.

Lokalni APR u Varaždinu dio je projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Prvi ciklus projekta proveden je u Splitu 2014. s polaznicima iz različitih lokalnih sredina Splitsko – dalmatinske županije, drugi u Osijeku 2015. s polaznicima iz triju slavonskih županija (Osječko – baranjska, Virovitičko – podravska i Brodsko – posavska), a treći u Zaprešiću 2016. s polaznicima iz cijele Zagrebačke županije. Projekt se provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na Godišnjoj konferenciji i drugim događajima APR-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.