Večeras na Strossu 2. OktoberTest okuplja sve hrvatske udruge kućnih pivara

Večeras od 17 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima će se održati 2. OktoberTest – Pivska kušaonica kućnih pivara, u organizaciji Križevačke udruge pivara te uz podršku Grada Križevaca i Turističke zajednice Grada Križevaca. U paviljonu na Strossu na jednom će se mjestu predstaviti sve hrvatske udruge pivara: Udruga pivara Sjever, Panonski pivarski sindikat, Udruga pivara Brod, Udruga pivara Požega, Petrinjska udruga pivara, Udruga Hmelj (Split) i Križevačka udruga pivara. Nakon prošlogodišnjeg debitantskog izdanja, ovaj poludnevni kućnopivarski događaj i ove godine garantira nepcima posjetitelja pravo pivsko zadovoljstvo, ističu organizatori i pozivaju sve da posjete, kušaju i zabave se na ovoj jedinstvenoj kušaonici u samom centru Križevaca.

– Događaj realiziramo uz potporu grada, turističke zajednice i lokalnih tvrtki, a sve u cilju promocije kućnog pivarstva kao hobija, podizanje svijesti o kvaliteti pive i približavanje rada udruge građanima, ugostili smo sve hrvatske udruge kućnih pivara. Želja nam je da OktoberTest postane prepoznatljiva i jedinstvena manifestacija koja će promovirati ne samo kućno pivarstvo već i grad Križevce, ističe predsjednik Križevačke udruge pivara Aleksandar Karre.

Novinar Večernjeg lista i urednik bloga ‘Volim pivu’ Zoran Vitas u najavi 2. OktoberTesta kaže: “Bit će to zaista jedan veliki događaj jer će uz Križevačku udrugu pivara svoja piva predstaviti i članovi Udruge pivara Sjever, Panonskog pivarskog sindikata, Udruge pivara Brod, Udruge pivara Požega te Petrinjske udruge pivara. Ne sjećam se da je netko okupio ovoliko udruga na jednom mjestu, možda Požeška krigla… Bez sumnje, OktoberTest bi mogao postati još jednim važnim događajem neovisnog pivarstva u nas, u Križevcima je uvijek vladala pozitiva, dobro pivo za sve motivacija je predsjednika Križevačke udruge pivara i njezinih članova kojih sada ima 22.”

https://www.facebook.com/135339547089267

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.