Križevački OktoberTest okupio velik broj zaljubljenika u pivo

wp_20161008_20_46_45_rich_li_oktobertest_kusaonica_craft_piva_krizevacka_udruga_pivaraIZ KUĆNE RADINOSTI Križevačka udruga pivara organizirala je prošlu subotu prvo javno kušanje pive iz kućne radinosti, a događanje su iznimno dosjetljivo nazvali OktoberTest.

Događanje je okupilo velik broj zainteresiranih posjetitelja koji su mogli uživati u različitim pripravcima križevačkih pivara pa spomenimo proizvode koji su se izmjenjivali na točionicima: Križevačka coprnica (stout), Thrilla with vanilla(vanilla porter), BakreNina (california common/steam beer), Amber v1 (american amber ale), Sweet harmony (dubbel), Instead sladoled (dubbel), Seljačka (IPA), Black hole gravity(black IPA), MindCrafter (lager).

14691405_1956085021285137_1226439168802893461_o_oktobertest_kusaonica_craft_piva_krizevacka_udruga_pivaraSladni i hmeljni mirisi okupirali su paviljon na Trgu J.J. Strossmayera u Križevcima i pokazali kako se kućno pivarstvo ubrzano razvija što i ne čudi s obzirom na rapidan uzlet svjetske craft scene. Križevačka udruga pivara okuplja 15 članova, a prvi put su se predstavili javnosti ove godine na Danima križevačkog piva koji se već tradicionalno organiziraju prvog svibnja.

img_8170_oktobertest_citylightOktoberTest je u svom prvom mini izdanju uspio namamiti publiku na kušanje različitih okusa piva stoga se čini kako postoji zanimljiv turistički potencijal da se kušaonica pive izrodi u pravu manifestaciju koja bi uz malo inovativnosti i dodatnih sadržaja mogla obogatiti križevačku jesen po uzoru na svjetsku pučku manifestaciju Oktoberfest. Organizatori pivari na čelu s predsjednikom udruge Aleksandrom Sandijem Karreom najavljuju još mnoštvo zanimljivih projekata u budućem radu.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.