Otvorenje izložbe i predstavljanje knjige ‘Svi moji svjetovi’ Damjana Aboua Aldana

U petak 22. rujna 2017. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci održat će se otvorenje samostalne izložbe i predstavljanje knjige “Svi moji svjetovi” Damjana Aboua Aldana, s početkom u 19 sati. Marija Križić će voditi program i čitati ulomke iz knjige. O izložbi će govoriti Zoran Homen, prof. Program će glazbeno obogatiti Marin Čargo, bariton, uz pratnju Ozrena Bogdanovića na klaviru. Izvest će: F.P.Tosti: Non t’amo piu, C.A. Bixio: Parlami d’amore Mariu.

Damjan Abou Aldan, rođen je 1985., živi u Križevcima. Od najranije dobi pokazuje interes za slikanjem, no prve ozbiljnije korake radi po završetku tečajeva slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu pod vodstvom prof. Zorana Homena. Osim slikanjem, najčešće uljem na platnu, okušao se i u klasičnoj animaciji.

Do sada se predstavio na nekoliko zajedničkih izložbi Križevačkoga likovnoga kruga, a ovom prigodom po treći puta i samostalno. Prigodom jedne zajedničke izložbe, prof. Homen navodi kako “…Damjan nas oduševljava svojom preciznom tehnikom kojom može rješavati i zahtjevnije zadatke.” Slobodne trenutke između nastavničkih obaveza koristi za slikanje, i to najčešće detalja iz prirode ili s putovanja, a u posljednje vrijeme i portreta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.