Svečano obilježeni Dan križevačkih branitelja i 26. Obljetnica oslobađanja vojarne

U nedjelju, 17. rujna svečano su obilježeni Dan branitelja Grada Križevaca i 26. obljetnica oslobađanja vojarne u Križevcima. Prigodni program započeo je prijemom kod gradonačelnika Križevaca Marija Rajna, a zatim je služena sveta misa zahvalnica za poginule branitelje u župnoj crkvi sv. Ane. Nakon mise fomirana je kolona prema spomen obilježlju “Perivoj ratnika”, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a zatim se krenulo u obilazak spomen sobe Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici.

Središnja proslava Dana branitelja održana je u restoranu Vojarna, gdje su se okupljenima obratili župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Vlade i zamjenik župana Darko Sobota, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik tadašnje Općine Križevci Stjepan Palijan, u ime branitelja brigadir Željko Topolovec, križevački gradonačelnik Mario Rajn, izaslanik ministra branitelja Zvonko Beljo, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Zdravko Jakov te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Jožek Štignjedec.

U sklopu svečanosti održano je i natjecanje branitelja u pikadu i beli, a gradonačelnik Rajn najboljima je uručio medalje i pehare. Treće mjesto u pikadu osvojila je ekipa 117. brigade, druga je bila HVIDRA Križevci, a najuspješnija je bila Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a “Sveti Marko Križevčanin”. U beli je treće mjesto osvojila Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a “Sveti Marko Križevčanin”, drugo mjesto HVIDRA Križevci, a najbolja je bila ekipa 117. brigade.

Središnjoj proslavi nazočila je i delegacija grada Novske te brojni drugi uzvanici, a u subotu, 16. rujna na spomen području kod križevačke šumarije, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 26. godišnjica od pogibije prvih križevačkih žrtava Domovinskog rata – Marija Jembreka i Miljenka Klobučara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.