Tamburaški orkestar Glazbene škole putuje na prestižno natjecanje u Bratislavu

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci nastupit će na International Youth Music Festivalu u Bratislavi, kao jedini predstavnik Hrvatske među 21 ansambla iz Kine, Češke, Španjolske, Hong Konga, Izraela, Nizozemske, Rusije, Turske, Ukrajine i Slovačke. Festival je natjecateljskog karaktera, a nastup križevačkog orkestra je predviđen za 25. srpnja uz još dva revijalna nastupa na trgovima u centru grada s ciljem promocije Križevaca i glazbene škole široj međunarodnoj publici.

– Nadamo se ponovno dobrom nastupu na međunarodnoj sceni gdje se nismo pojavili već tri godine, od osvajanja Grand prixa na festivalu u Pragu 2014. godine. Vjerujem da će nam se trud isplatiti jer probe za ovako važan nastup se održavaju i pod praznicima, istaknuo je dirigent Igor Kudeljnjak, zahvalivši još jednom svim dobročiniteljima koji su pomogli ostvarenju ovog putovanja kao i sugrađanima na podršci prilikom svakog nastupa tamburaškog orkestra.

Festival traje od 24. pa sve do 27. srpnja, kada će se održati objava rezultata i svečano zatvaranje. Za očekivati je barem upečatljiv nastup križevačkog orkestra, što bi bila najbolja nagrada još jednoj sjajnoj generaciji križevačkih tamburaša koji su ove školske godine odradili odličan posao postavši državni prvaci i u komornom i u orkestralnom muziciranju te bili nagrađeni Zlatnom plaketom na festivalu u Osijeku.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. buba.ba piše:

    bravo i spuno uspjeha

  2. kaja piše:

    Samo sudjelovanje na tako prestižnom festivalu je već veliki uspjeh.
    Svi vas podržavamo i želimo da dostojno predstavite naš Grad, našu Glazbenu školu i na kraju (i ne manje važno), našu Domovinu.
    SRETNO!

Komentari su zatvoreni.