U okviru 3. Križevačkog likovnog ljeta otvorena izložba juniora KLK-a

U Atriju Likovne galerije otvorena je izložba juniora Križevačkog likovnog kruga koji su predstavili svoje radove nastale na radionicama pod vodstvom Zorana Homena. Okupljenim roditeljima, djeci i gostima obratila se ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. Predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak zahvalila je Gradskom muzeju na prilici da se javnosti pokažu njihovi radovi, kao i sponzorima i podršci Grada Križevaca.

Prof. Zoran Homen rekao je kako se već sada može naći vrlo lijepih radova podsjetivši kako je talent samo mala kockica u mozaiku uspjeha dok je puno važniji stalni rad kroz koji se oblikuju mladi umjetnici. Nada Domitrović iz Udruge “Maslačak” zahvalila je što će se prodajom ovih radova, dobivena sredstva darovati Udruzi te na taj način poduprijeti njezin rad.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel otvarajući izložbu, također je istaknuo volju i talent pojedinih mladih polaznika likovnih tečajeva i radionica, a što je rezultiralo današnjom izložbom. Spomenimo za kraj i da je ovo događanje dio programa 3. Križevačkog likovnog ljeta Gradskog muzeja Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.