Ultimate magazine theme for WordPress.

Provedena građanska akcija ‘Bezbrižni i sigurni’ udruge Maslačak

Udruga “Maslačak” Križevci je u suradnji sa Srednjom školom Ivan Seljanec Križevci uspješno realizirala građansku akciju “Bezbrižni i sigurni”, u razdoblju od 15. ožujka do 15. srpnja. Građanska akcija je odobrena za financiranje putem natječaja “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah sa 13.000,00 kuna u okviru decentraliziranih sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Dio sredstava je osiguran i kroz donaciju tvrtke Amway te doprinos njihovih volontera. Kroz akciju se uklonila stara, dotrajala ograda i zamijenila novom te su se izradila i postavila ulazna vrata čime se osigurao siguran boravak članova Udruge u dvorištu kuće.

Učenici S.Š. Ivan Seljanec Križevci su kroz stručnu praksu uz vodstvo mentora odradili većinu posla, a križevačka firma Metal-servis j.d.o.o. je izradila ulazna vrata s time da je sama izrada odrađena volonterski. U provedbu akcije uključili su se i roditelji, korisnici i volonteri što je bio jedan od ciljeva akcije. U okviru akcije održana je i edukacija članova Udruge od strane službenice Policijske postaje Križevci.

Ukazano je i na veliki problem pojačanog prometa kroz Gundulićevu ulicu i nepoštivanje propisa i znakova. Naime, puno vozača ne poštuje pravo prolaska pješaka preko pješačkog prijelaza koji se nalazi u blizini kuće koju koristi Udruga “Maslačak” Križevci. Kako bi članovi Udruge mogli sigurno dolaziti u svoju kuću uputit će se zahtjev za postavljanje “ležećih policajaca” ispred spomenutog pješačkog prijelaza.

Opći cilj akcije je bio doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici što je i postignuto ovom akcijom. Voditeljica akcije je bila zaposlenica Udruge Martina Benjak.

Možda vam se svidi
kaja
kaja

Evo još jedna “Dobrota”, na djelu.
Divno je da su učenici iz Srednje škole Seljanec, pomagali i u neposrednom kontaktu sa Maslačkom vidjeli, kako nekima: Život zna biti itekako težak. Mislim da će to druženje i jednima i drugima, oplemeniti život.
Čestitka i svima koji su bili uklučeni u projekt.
SVIMA sretno!