Provedena građanska akcija ‘Bezbrižni i sigurni’ udruge Maslačak

Udruga “Maslačak” Križevci je u suradnji sa Srednjom školom Ivan Seljanec Križevci uspješno realizirala građansku akciju “Bezbrižni i sigurni”, u razdoblju od 15. ožujka do 15. srpnja. Građanska akcija je odobrena za financiranje putem natječaja “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah sa 13.000,00 kuna u okviru decentraliziranih sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Dio sredstava je osiguran i kroz donaciju tvrtke Amway te doprinos njihovih volontera. Kroz akciju se uklonila stara, dotrajala ograda i zamijenila novom te su se izradila i postavila ulazna vrata čime se osigurao siguran boravak članova Udruge u dvorištu kuće.

Učenici S.Š. Ivan Seljanec Križevci su kroz stručnu praksu uz vodstvo mentora odradili većinu posla, a križevačka firma Metal-servis j.d.o.o. je izradila ulazna vrata s time da je sama izrada odrađena volonterski. U provedbu akcije uključili su se i roditelji, korisnici i volonteri što je bio jedan od ciljeva akcije. U okviru akcije održana je i edukacija članova Udruge od strane službenice Policijske postaje Križevci.

Ukazano je i na veliki problem pojačanog prometa kroz Gundulićevu ulicu i nepoštivanje propisa i znakova. Naime, puno vozača ne poštuje pravo prolaska pješaka preko pješačkog prijelaza koji se nalazi u blizini kuće koju koristi Udruga “Maslačak” Križevci. Kako bi članovi Udruge mogli sigurno dolaziti u svoju kuću uputit će se zahtjev za postavljanje “ležećih policajaca” ispred spomenutog pješačkog prijelaza.

Opći cilj akcije je bio doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici što je i postignuto ovom akcijom. Voditeljica akcije je bila zaposlenica Udruge Martina Benjak.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Evo još jedna “Dobrota”, na djelu.
    Divno je da su učenici iz Srednje škole Seljanec, pomagali i u neposrednom kontaktu sa Maslačkom vidjeli, kako nekima: Život zna biti itekako težak. Mislim da će to druženje i jednima i drugima, oplemeniti život.
    Čestitka i svima koji su bili uklučeni u projekt.
    SVIMA sretno!

Komentari su zatvoreni.