Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1039

Razgovor sa Željkom Bebekom za portal soundguardian.com, te emisije "Rock oko" i "Ne dirajte mi krugove" na Radiju Križevci (foto: Marko Šolić/Croatia Records)
Ljetni dvorac grofa Liechtensteina u Lednicama (foto: dr.sc. Siniša Srečec)
Ljetni dvorac grofa Liechtensteina u Lednicama (foto: dr.sc. Siniša Srečec)

U okviru Programa za cjeloživotno učenje odnosno sektorskoga programa Erasmus Europske unije nedavno je dr.sc. Siniša Srečec s Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima tjedan dana proveo u južnoj Moravskoj gdje je držao predavanja na Fakultetu za hortikulturu Mendelovog univerziteta za poljoprivredu i šumarstvo u Lednicama i sudjelovao na međunarodnoj konferenciji. Donosimo njegovu Priču iz dvorca grofa Liechtensteina, o njegovom boravku u Češkoj, u znanstvenom, stručnom i turističkom smislu, a saznat ćemo da je to i kraj njegovih predaka! Kulturni krajolik Lednice–Valtice zbog svojih je kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Razgovor s dr.sc. Sinišom Srečecom popratit ćemo i primjerenom glazbom.

Studenti(ce) obilaze staklenik s tropskom vegetacijom u Lednicama (foto: dr.sc. Siniša Srečec)
Studenti(ce) obilaze staklenik s tropskom vegetacijom u Lednicama (foto: dr.sc. Siniša Srečec)

Kako se ovaj, prvi dio emisije odvija u obliku izravnog razgovora u studiju, ne možemo s većom preciznošću predvidjeti njegovo trajanje, što znači da se može dogoditi da za neki od pripremljenih pisanih priloga neće biti vremena. Za uvrštenje u emisiju “kandidirali” su se, na primjer i ovi prilozi: tri nova naslova u Gradskoj knjižnici, Festival o pravima djece, izložba o “zaboravljenom ratu”, najutjecajnije knjige na svijetu, slike Andyja Warhola postižu visoke cijene, što je sve cenzurirano u izvornim verzijama najpoznatijih dječjih bajki, te rezultati istraživanja odnosa sisavaca prema svojima mladima koje bi najbolje bilo također cenzurirati.

Nabrajanje događaja Na današnji datum na ovom bi mjestu zauzelo malo previše prostora, pa će u samoj emisiji pasti odluka što će biti istaknuto.

Željko Bebek, pjevač "Bijelog dugmeta" i Dubravko Majnarić, glavni i odgovorni urednik "Jugotona" koji je uveo "Bijelo dugme" na diskografsku scenu
Željko Bebek, pjevač “Bijelog dugmeta” i Dubravko Majnarić, glavni i odgovorni urednik “Jugotona” od 1973. do 1985. koji je uveo “Bijelo dugme” na diskografsku scenu, 13. studenoga 2014. na Interliberu (foto: Marko Šolić/Croatia Records)

Glazbeni dio emisije bit će dobrim dijelom vođen nedavnom svečanošću na Zagrebačkom velesajmu, u okviru Interlibera. Povodom 40. obljetnice grupe Bijelo dugme i njenog prvog diskografskog izdanja, 13. studenoga navečer, na štandu diskografske kuće Croatia Records svečano je javnosti predstavljen projekt Bijelo dugme – Box set deluxe, remasterirana zbirka svih studijskih albuma grupe. Uz Željka Bebeka i najviše predstavnike Croatia Recordsa bili su tu i rukovodioci Jugotona iz vremena kada je Bijelo dugme izdavalo ploče u Jugotonu. Razgovarali smo s pjevačem Željkom Bebekom i glavnim i odgovornim urednikom Jugotona koji je Bijelo dugme uveo na diskografsku scenu omogućivši mu uvjete rada po svjetskim standardima, Dubravkom Majnarićem, pa ćemo poslušati što su rekli, prije nego čujemo kako je Bebek i koncertno obilježio 40 godina Bijelog dugmeta.

Razgovor sa Željkom Bebekom za portal soundguardian.com, te emisije "Rock oko" i "Ne dirajte mi krugove" na Radiju Križevci (foto: Marko Šolić/Croatia Records)
Razgovor sa Željkom Bebekom za portal soundguardian.com, te emisije “Rock oko” i “Ne dirajte mi krugove” na Radiju Križevci (foto: Marko Šolić/Croatia Records)

Od događaja izvan “Trećeg kamenčića od Sunca” izdvojit ćemo početni uspjeh a onda i poteškoće letjelice Rosette i njene sonde Philae na kometu Čurjumov-Gerasimenko, a najavit ćemo lansiranje nove posade na Međunarodnu svemirsku stanicu 23. studenoga i prvi let novog svemirskog broda Orion 4. prosinca. Ako bude vedro nebo, mogli bismo vidjeti meteore iz porodice Leonida. U Zanimljivostima govorimo o procesu raspadanja Afrike u geološkom smislu.

Ne dirajte mi krugove broj 1039 emitira se 18. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.