Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1292

Novi fosili sudjeluju u akciji povećanja sigurnosti u prometu, u Križevcima 21. veljače 2012. - u sjećanje na Rajka Dujmića (foto R.Matić)
Novi fosili sudjeluju u akciji povećanja sigurnosti u prometu, u Križevcima 21. veljače 2012. - u sjećanje na Rajka Dujmića (foto R.Matić)
Novi fosili sudjeluju u akciji povećanja sigurnosti u prometu, u Križevcima 21. veljače 2012. – u sjećanje na Rajka Dujmića (foto R.Matić)

 

Ovo je prva emisija nakon ljetnog odmora u trajanju od osam tjedana, pa tek se sada, s velikim zaostatkom, u Temi Krugova sjećamo Rajka Dujmića koji je u međuvremenu tragično stradao u prometnoj nesreći. Slušamo snimku dijelova razgovora s Rajkom Dujmićem iz arhive Krugova.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Glavni klinac Davida Baddiela, knjiga za mlade je Zmajevi koji ne lete Ivane Šojat, na odjelu beletristike Dvoslojno staklo Halldóre Thoroddsen, a na stručno-znanstvenom odjelu Darwinova opasna ideja: Evolucija i smisao života Daniela C. Denneta

U Vijestima Krugova govorimo o nedavno preminulom češkom filmskom i kazališnom redatelju, oskarovcu Jiřiju Menzelu, o pojavi crvenih križeva u Zagrebu, o instalaciji posvećenoj izbjeglicama, te o otkriću do sada nepoznatih Dürerovih djela.

Na današnji datum rođeni su Ludovico Ariosto i Peter Sellers, otkrivena je u Firenzi skulptura Davida, počela je blokada Lenjingrada, kapitulirala je Italija, prva rakete V2 pale su na London. Umrli su Hideki Yukawa, Aage Bohr i Ljubiša Samardžić.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Nabrajamo “svemirske” događaje u posljednja dva mjeseca, koliko Krugova nije bilo.

Na kraju emisije tražimo neke zanimljivosti vezane uz glazbu i pronalazimo neke misli Jima Rohna.

Konferencija za medije grupe Novi fosili povodom koncerta u Križevcima u ožujku 2012. godine - u sjećanje na Rajka Dujmića (foto R. Matić)
Konferencija za medije grupe Novi fosili povodom koncerta u Križevcima u ožujku 2012. godine – u sjećanje na Rajka Dujmića (foto R. Matić)

 

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Antonína Dvořáka, Dmitrija Šostakoviča, Richarda Straussa, Novih fosila (Rajka Dujmića), grupa Cars, The Association, Rush i Iron Maiden.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1292 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz), prvi put nakon ljetnog odmora, u utorak, 8. rujna od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.