‘Krugovi’ najavljuju svečano koncertno obilježavanje 115. obljetnice HPD ‘Kalnik’

Image00003Emisija Ne dirajte mi krugove vraća se u redovni program Radija Križevci, sa svojim kompletnim sadržajem i u punoj duljini od sat i po, prvoga utorka poslije Nove godine, a do tada poslušat ćemo ovoga utorka, 8. prosinca, još jedno skraćeno, specijalizirano izdanje posvećeno samo jednom događaju, i opet glazbenom: najavljujemo obilježavanje respektabilne 115. obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” Križevci.

Poznato križevačko pjevačko društvo predstavit će se svojoj publici u četvrtak, 10. prosinca na redovnom godišnjem koncertu, u “neredovnom” sastavu, jednom od najvećih, ako ne i najvećem ikada. Naime, povodom 115. obljetnice društva, bar na jednu večer (a možda neki ostanu i dalje) aktivirat će se mnogi bivši članovi od kojih su neki pjevali i prije pola stoljeća! Oni će se pridružiti redovnim članovima u jednom dijelu koncerta na kojem će proslavu pojačati i mnogi gosti među kojima će biti i poznatih solista naše popularne glazbe, a pjevačima će se pridružiti i mnogi glazbenici na svojim instrumentima u vrlo raznolikom repertoaru koji se proteže od klasične do popularne glazbe.

Image00001

Da sada ne otkrivamo sve, poslušajte danas posebno kratko izdanje Krugova posvećeno samo tom događaju. U emisiji gostuju vjerni pjevači slavljeničkog društva među kojima ćemo naći i pjevačicu sa stažom kojim bi zaslužila i mirovinu kad bi je mogla dobiti za ovu aktivnost. Razgovarat ćemo i s predsjednikom društva i, naravno, sadašnjim dirigentom. Poslušat ćemo i nekoliko ranije snimljenih skladbi.

Na ovom mjestu objavljujemo fotografije s nedavne probe zbora “proširenog” s “veteranima”, da upotpune naš iscrpni tonski izvještaj koji objavljujemo u emisiji.

Image00002

Posebno izdanje emisije Ne dirajte mi krugove emitira se 8. prosinca od 17:00 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana tek “post festum”, u subotu, 12. prosinca, od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.