Danas posebno, “malo” izdanje “Krugova”, kao najava velikog koncerta

Na probi za izvedbu kantate "Carmina Burana" Carla Orffa, pod vodstvom maestra Vladimira Kranjčevića, u prostorima križevačke glazbene škole (foto: Milan Mimi Petić)
Na probi za izvedbu kantate "Carmina Burana" Carla Orffa, pod vodstvom maestra Vladimira Kranjčevića, u prostorima križevačke glazbene škole (foto: Milan Mimi Petić)
Na probi za izvedbu kantate “Carmina Burana” Carla Orffa, pod vodstvom maestra Vladimira Kranjčevića, u prostorima križevačke glazbene škole (foto: Milan Mimi Petić)

Iako još neko vrijeme emisije Ne dirajte mi krugove neće biti u programu Radija Križevci, ovoga i sljedećega utorka prekidamo pauzu da bismo se u dva specijalizirana “mini” izdanja Krugova priključili pripremama za nesvakidašnji glazbeni događaj u Križevcima kakvim se mogu podičiti veliki gradovi, velike kulturne institucije i velike pozornice.

U sportskoj dvorani u Križevcima 20. studenoga stotinjak će glazbenika, većinom poteklih iz Glazbene škole Alberta Štrige, izvesti kantatu Carmina Burana Carla Orffa, pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića, kao završni u nizu programa kojima se ove godine obilježava 70 godina neprekidnog glazbenog obrazovanja u Križevcima.

Kako je došlo do ovog velikog projekta i kako teku pripreme za izvedbu pred, nadamo se, oko tisuću posjetitelja koji će imati prilike slušati stotinjak glazbenika, saznajemo u današnjem, posebnom izdanju Krugova koje traje samo pola sata i posvećeno je samo tom događaju. U emisiji razgovaramo s ravnateljicom križevačke glazbene škole Brankom Špoljar, jednim od glavnih tehničkih organizatora Igorom Kudeljnjakom i umjetničkim voditeljem projekta i ravnateljem zborova, solista i malog orkestra, maestrom Vladimirom Kranjčevićem. Bit će to prva od dvije emisije kojima najavljujemo ovaj događaj za pamćenje u Križevcima.

Još jedan detalj s probe (foto: Milan Mimi Petić)
Još jedan detalj s probe (foto: Milan Mimi Petić)

Posebno izdanje emisije Ne dirajte mi krugove emitira se 10. studenoga od 17:00 do 17:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 14. studenoga od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.