(FOTO) Strossmayerov trg u znaku sporta – održan Telemach Dan sporta

Središnji trg u Križevcima u petak je postao pravi sportski poligon. Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta započeo je paljenjem plamena koji su donijeli mali križevački sportaši zajedno s Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih. Najmlađe sugrađane pozdravili su Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Branko Zorko, tajnik Zajednice sportova Županije i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od tisuću osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se
održati sredinom srpnja u Splitu. Sudionicu su uživali u sjajnom programu, a organizirana je i humanitarna
utrka za udrugu Maslačak.

‘’Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Lavovi, dok su godištu 2011. i mlađi pobijedili Vatreni. Najbrži trkači bili su Klara Rađa, Marko Pupovac, Toma Prepolec i Masa Pećarić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

U sklopu okruglog stola projekta ‘’Zdrav život za sve’’ AK Križevci predstavljeni su rezultati projketa. Plazma Sportske igre mladih, uz Grad Križevce i udrugu Maslačak, jedan su od partnera projekta. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u ukupnoj vrijednosti 1.773.800,00 kuna,
a EU financiranje iznosi 1.507.730,00 kuna.

Također, održana je i humanitarna utrka građana na 800 metara „Hodaj, trči, vozi za Maslačak“ u kojoj je prikupljeno 2.670 kuna donacija za udrugu Maslačak.

Vezano

Komentari su zatvoreni.