Kamion s otpadom pred crkvom u Križevcima uništio štand i ogradu

Nered pred crkvom. U rano jutro kamion je izbjegavao auto iz suprotnog smjera, naglo skrenuo udesno i završio u štandu sa suvenirima, čiji je vlasnik u šoku

Nesvakidašnja nesreća dogodila se rano ujutro u središtu Križevaca – kamion za prijevoz otpada Komunalnog poduzeća Križevci oko 7 sati zaletio se u drveni štand sa suvenirima pred župnom crkvom sv. Ane i potpuno ga smrskao. Prema neslužbenim policijskim informacijama, vozač smetlarskog kamiona dolazio je iz smjera sjevera, odnosno iz Gornjeg grada, kad je iz drugog smjera pred njega izletio automobil s ljudima koji su s ceste uklanjali i spremali drvene kućice preostale s priredbe 45. Križevačko veliko spravišče, održane za vikend.

Vozač kamiona je, želeći izbjeći auto, skrenuo udesno, ali očito prenaglo, pa je sudar sa štandom bio neizbježan. Vlasnik štanda Goran Katalenić, koji pred crkvom prodaje križevačke suvenire i simbole sa svetim Markom Križevčaninom, stigao je na poprište nesreće kada je još policija radila očevid. Šokiran je kazao da je, na sreću, većina predmeta ostala cijela. Bit će mu, kaže, osiguran novi štand. U sudaru je uništen je i jedan betonski stup i dio ograde od lijevanog željeza, a nesreća je, čini se, mogla biti i gora, jer je kamion mogao udariti i u golemo željezno zvono uz štand. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.