Uspješno proveden projekt ‘Pomozimo jedni drugima II’ za 16 učenika s teškoćama u razvoju

U četvrtak, 13. srpnja 2017. u Velikoj gradskoj vijećnici je održana završna konferencija projekta „Pomozimo jedni drugima II“ kojim je u školskoj godini 2016./2017. osigurano 16 pomoćnika u nastavi za 16 učenika s teškoćama u razvoju. Vrijednost projekta iznosila je 907.548,69 kuna od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 92% odnosno 834.944,79 kuna, a 8% odnosno 72.603,90 kuna osigurao je Grad Križevci.

Aktivnosti projekta predstavio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi istaknuvši kako su projektni partneri bili Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te Križevački poduzetnički centar. U ime partnera obratili su se ravnateljica COOR-a Marija Prodan, ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor“ Igor Brkić, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan te direktor KPC-a Tihomir Hodak.

Na završnoj konferenciji ujedno je istaknuto kako je u tijeku prijava projekta „Pomozimo jedni drugima III“ u koji će biti uključeno 25 učenika s teškoćama u razvoju, a gradonačelnik Mario Rajn je na kraju konferencije istaknuo kako projekt osim što pomaže učenicima omogućava i zapošljavanje pomoćnika te kako će Grad i dalje podržavati ovaj projekt jer „vjerujemo da svi učenici imaju pravo na pristup jednakom i kvalitetnom obrazovanju“.

Ovoj završnoj konferenciji projekta prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ravnatelji srednjih škola, članovi stručnog tima te pomoćnici u nastavi.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Uvjek me dirne, kad pročitam ovako poticajne priče, priče o pomaganju drugima.
    Hvale vrijedan (i već ustaljeni) program, za one najpotrebitije.
    Svima u projektu želim uspjeh i neka vam je SRETNO!

Komentari su zatvoreni.