‘Dragec je bil emotivac, valjda mu se zamračilo u svađi. Renato je krvav pobjegao, držal se za trbuh da mu crijeva ne izlete van’

KOLAREC POTRESEN, MJEŠTANI U ŠOKU avodno je Renato primil’ starog za grkljan kad se svađa rasplamsala, a dalje znate kaj se dogodilo. Neki vele i da je stari vršil pritisak na sina, da treba više delati doma, pa je dolazilo do nesuglasica, objašnjava susjed.

U ponedjeljak, između 22 i 23 sata, tragičan događaj zavio je u crno malo prigorsko selo Kolarec u općini Gornja Rijeka kraj Križevaca.

Svađa na terasi obiteljske kuće između 66-godišnjeg oca i 43-godišnjeg sina pretvorila se u teški fizički obračun. Otac Dragutin Valjak zario je nož u trbuh svome sinu da bi si potom oduzeo život u podrumu. Renato Valjak nalazi se trenutno u koprivničkoj bolnici i izvan je životne opasnosti.

Posjetili smo Kolarec kako bi saznali više o stravičnom događaju koji je zaprepastio selo i cijelu okolicu.

– Ne znam kak’ se to desilo. Koliko znam, bili su u korektnim odnosima, njih troje je živjelo u kući, otac, majka i sin. Renato nije imal ženu i djecu, delal je na građevini, a Dragec je bil’ stvarno dobar čovjek, jako vrijedan, bavil’ se poljoprivredom, susedi su mu ostavljali ključeve svojih kuća na čuvanje, kosil’ im je travu i pazil’ na okućnicu. Vjerojatno ga je puknula žuta minuta u toj svađi – prepričali su nam susjedi.

Točan povod svađe koja je kulminirala potezanjem noža i samoubojstvom ne zna nitko, ali neki od mještana su nam potiho dobacili kako je sin Renato znao biti agresivniji u alkoholiziranom stanju.

– Sve se dogodilo vrlo brzo, cijela ta svađa valjda nije trajala duže od 10 minuta. Navodno je Renato primil’ starog za grkljan kad se svađa rasplamsala, a dalje znate kaj se dogodilo. Neki vele i da je stari vršil pritisak na sina, da treba više delati doma, pa je dolazilo do nesuglasica – objašnjava susjed.

Dok smo razgovarali sa susjedima, pridružio se jedan od mlađih članova šire obitelji koji je podijelio svoja razmišljanja.

– Dragec je bil emotivac, ne znam kaj mu se dogodilo u glavi, valjda mu se zamračilo pred očima kad je svađa eskalirala i napravil’ je glupost. A Renato je proboden, onak’ krvav i ozlijeđen uspio pobjeći s dvorišta na cestu, spustil’ se dolje do škole držeći se za trbuh da mu dijelovi probavnog sustava ne izlete van. Kad je hitna stigla, nisu mogli vjerovati da je pri svijesti. A moram reći i kak’ je hitna došla tek za 40 minuta, pa meni treba 20 minuta do Križevaca  – ljutito nam je odgovorio član obitelji koji je želio ostati anoniman.

Za nesretnog Renata kaže da je uvijek bio dobar prema njemu.

– Svake nedjelje smo išli u ribičiju, nije pokazival nikakvu nervozu, zadnju kunu bi nam dal’ za nas – zaključuje on.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.