Udruga Maslačak dobila priznanje Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama

U utorak, 16. svibnja 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagreb održan je svečani koncert povodom 60 godina Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Koncertu je prisustvovalo troje predstavnika Udruge “Maslačak” Križevci.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima koji su dali doprinos u razvoju i djelovanju Saveza kao i udrugama članicama Saveza, te je proglašen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Priznanje za Udrugu “Maslačak” je primila predsjednica Tamara Premuš.

Nakon podijele priznanja uslijedio je svečani koncert u kojem su uz poznate estradne zvijezde nastupile i osobe s intelektualnim teškoćama.

Maslačci za Praznik rada pješačili na Kalnik

U nedjelju, 30. travnja 2017. članovi Udruge “Maslačak” Križevci, već tradicionalno su, treću godinu zaredom, pješačili na Kalnik povodom Praznika rada. Sedam članova s intelektualnim teškoćama: Dario, Nataša, Ivana, Mateja, Monika, Lidija i Davorka s voditeljicom Martinom Benjak propješačilo je 18 kilometara za 5 sati, što je velik uspjeh za članove ove Udruge te poticaj za nove buduće aktivnosti.

Dio članova se kasnije pridružio automobilom, a sve zajedno je dočekao roštilj koji je pripremila obitelj Kefelja. Nakon ručka i kratkog odmora Maslačci su još imali snage i zaplesati. Prije povratka su se zasluženo počastili i kavicom.

Udruga Maslačak posjetila Đurđevac

Na poziv prijatelja iz Đurđevca, u srijedu 10. svibnja 2017. članovi Udruge “Maslačak” Križevci družili su se sa prijateljima iz Koprivnice iz Udruge Latica, Svetog Ivana Zeline iz Udruge Srce, Ludbrega iz Udruge Ludbreško sunce, Novog Marofa iz Udruge Sunce te Đurđevca iz Udruge Mali princ. Na početku je sve pozdravila predsjednica Kristinka Štefan, a nakon  pozdrava svaka od udruga se predstavila kratkom točkom. Bilo je plesa, pjesme i recitacija.

Članice križevačke udruge Davorka i Monika pročitale su pjesmu “Mama” povodom Majčinog dana, a predsjednica Tamara Premuš je također sve pozdravila i zahvalila domaćinima na pozivu i gostoprimstvu. Poslije programa u Udruzi svi zajedno su odšetali do „Hrvatske sahare“ kako bi vidjeli deve, a tu su se našli i magarci i koze. Dočekali su ih timaritelji deva te posjetiteljima ispričali ponešto o njima, a oni su za deve donijeli njihove omiljene poslastice, jabuke i mrkve.

Po povratku u Udrugu, druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples, a za veselo raspoloženje pobrinuo se glazbeni sastav „Čarli i Nena“ koji su sve oduševili svojim nastupom. Ovim druženjem i odlaskom u Đurđevac Udruga “Maslačak” Križevci dodatno je osvježila programe koje svakodnevno provodi, a članovi Udruge su obnovili stara prijateljstva i stekli nova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.