Za sedam općina 2,8 milijuna kuna

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaPODRAVINA I PRIGORJE – Ministarstvo regionalnoga razvoja i eurofondova sudjelovat će u troškovima provođenja sedam projekata koje je isto toliko podravsko-prigorskih općina prijavilo na zadnji natječaj za Program održivog razvoja lokalne zajednice.

Za našu županiju odobreno je ukupan iznos od 2.807,000 kuna. Pojedinačno najveća svota, 680 tisuća kuna dodijeljena je Općini Virje za dovršetak izgradnje dječjeg vrtića s jaslicama u Virju, dok je za dogradnju i obnovu takvog prostora u Općini Kalnik izdvojena 631 tisuća. Koprivnički Bregi dobili su za 2. etapu izgradnje pješačkih staza 628 tisuća kuna, a Gornja Rijeka za modernizacija nerazvrstanih cesta 389 tisuća. Pomoću sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja bit će modernizirane prometnice u općini Rasinja, za što je odobreno 293 tisuće, dok je za nerazvrstane ceste u naselju Zablatju Općina Legrad dobila 91 tisuću kuna, a Općina Kloštar Podravski za uređenje društvenoga doma 95 tisuća kuna.

Javni poziv za prijavljivanje na Program održivog razvoja lokalne zajednice bio je objavljen krajem siječnja, s vrlo kratkim rokom za dostavu; tijekom njega Razvojna agencija Podravine i Prigorja informirala je naše lokalne samouprave o mogućnosti koje nudi, te pružila stručnu pomoć u izradi i popunjavanju projektne dokumentacije.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.