Konstituirana Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije, SDP napustio sjednicu

U utorak 27. lipnja u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković.bNovi saziv Županijske skupštine ima 41 člana, od kojih je 15 izabrano na izbornoj listi SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i HL-a, HDZ je dobio 12 mjesta, lista grupe birača nositelja Željka Lackovića 8 te Mreža nezavisnih lista 6 mjesta.

Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavila Đurđica Mustaf, a vijećnicima su verificirani mandati te su položili svečanu prisegu o savjesnom i odgovornom obnašanju svojih dužnosti. Za predsjednika Skupštine izabran je Željko Pintar (HSU), potpredsjednica je Verica Rupčić (HDZ), a drugi će se potpredsjednik iz redova oporbe birati na sljedećoj sjednici.

Izabrani su i predsjednici i članovi radnih tijela, primjerice Odbora za izbor i imenovanja, kojim će predsjedati Mirko Perok, zatim Odbora za Statut i Poslovnik, kojim predsjeda Verica Rupčić te Odbora za financije i proračun, s predsjednikom Damirom Felakom.

Vijećnicima se ovom prigodom obratio i župan Darko Koren koji je članovima Županijske skupštine, novom predsjedniku i potpredsjednici čestitao na izboru te ih pozvao na konstruktivnu suradnju u narednom mandatu. Dodao je kako će „u duhu zajedništva djelovati u cilju razvoja, napretka i boljeg života građana Koprivničko-križevačke županije“.

Zahvalu na pruženom povjerenju uputio je i novoizabrani predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kazavši kako će zajedno raditi na odlukama za dobrobit svih građana.(kž.info)

Koren pridobio HNS-ovca i dva HSU-ovca za sastavljanje većine, SDP osudio trgovanje

Kako javlja portal ePodravina.hr, Korenova Mreža i HDZ uspjeli su, u prikupljanju većine u Skupštini, u svoje klupe pridobiti HNS-ovca Matiju Zamljačanca i predstavnike HSU-a Božidara Štubelja i Željka Pintara koji je ujedno ispregovarao i poziciju predsjednika Skupštine.

Stoga su kompletna oporba, odnosno klub SDP-a i Nezavisna lista Željka Lackovića, glasali su protiv imenovanja Pintara za predsjednika. Međutim, tih 17 glasova nije bilo dovoljno da se prijedlog za predsjednika ospori te je Pintar izabran kvalificiranom većinom od 22 glasa desnice.

Koren je istaknuo, prenosi dalje ePodravina.hr, kako neke konotacije i prikazi izneseni ovih dana ne stoje:
– Mi smo razgovarali sa svima. Pronašli smo zajedničke ciljeve i interese sa spomenutima. Ta će se grupacija formirati u zaseban klub. Tu nije bilo nikakve trgovine i kupovine jer to asocira na nešto protuzakonito u politici. Mi smo svoj partnerski odnos temeljili na povjerenju i željeli smo spriječiti to da nas ponavljanje izbora košta 2,5 milijuna kuna – objasnio je župan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.