Pips, Chips & Videoclips i Luka Belani rock-koncertom za ‘Petaka za đaka’

U subotu 15. prosinca 2012. u Križevcima je održan humanitarni rock-koncert zagrebačkih rock-legendi Pips, Chips & Videoclips te križevačkog kantautora Luke Belanija, a sve u korist dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” za darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca. Solidnom ispunjenim Klubom kulture križevačka se publika pridružila nastojanjima udruge P.O.I.N.T. da devetu godinu zaredom osigura božićne poklone, didaktička i druga pomagala za potrebe učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u Križevcima.

Luka Belani je višegodišnji sudionik akcije FIVE4KIDS, a ovaj put je nastupio s vjernim bendom koji čine Marko Levanić, Adrijano Valpatić i Tin Ostreš. Njihov energični polusatni nastup oduševio je publiku koja je najvatrenije reagirala na izvedbu “Guarded by Angels”, singl s prvog Belanijevog albuma “B-Side Of My Mind”. Zagrebačka publika će ih imati prilike poslušati već 17. siječnja 2013. u KSET-u. Belani također radi na materijalu za 3. studijski album, a planira i inozemne mini-turneje po Engelskoj i Njemačkoj.

Za zagrebačke rockere Pips, Chips & Videoclips ovo nije bilo prvo križevačko gostovanje, budući da su u Klubu kulture već svirali 2010. na 6. Culture Shock Festivalu. Ovaj put zbog humanog cilja Pipsi su, predvođeni pjevačem Dubravkom Ivanišem Ripperom, rado prihvatili poziv u Križevce, što je usred koncerta vidno dirnut potvrdio i frontmen riječima da, i sam roditelj, smatra kako bi glazbenici trebali često svirati humanitarno, pogotovo ako je za pomoć djeci. Publika je uz Pipse uživala u pjesmama koje su predstavljale presjek njihovih šest studijskih albuma tijekom karijere duge dva desetljeća, ali i nekih novih koji će se tek naći na novom albumu, a gotovo dvosatni nastup završili su s čak dva bisa.

Zahvaljujući prodanim ulaznicama od kojih je čitav prihod išao u korist akcije, za “Petaka za đaka” je prikupljeno 4000 kuna. Za odličan zvuk te koncertne večeri u Klubu kulture pobrinuli su se Danijel Šaško i Saša Lončarić, a tehničku podršku pružao Ognjen Petelka. Uz pokrovitelja HDS ZAMP, realizaciju ovog događaja su podržali: Restoran Tomislav Križevci, Tiskara Fortes Križevci, Art Media d.o.o. Križevci, Art Rock Caffe Križevci, PIK Vrbovec d.d., pekara “Zlatni klas” Križevci, Srednja gospodarska škola Križevci, Klub kulture i Udruga K.V.A.R.K. Akciju medijski pokrivaju: Večernji list, www.krizevci.info, www.civilnodrustvo.hr, Radio Koprivnica i www.soundguardian.com.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.