Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1161

Uz Temu Krugova - Pinklec fest vodi svoje goste na Kalnik u listopadu 2014. (foto R.Matić)
Uz Temu Krugova – Pinklec fest vodi svoje goste na Kalnik u listopadu 2014. (foto R.Matić)

Povijesno društvo Križevci organiziralo je 13. lipnja predavanje Neke prirodne zanimljivosti Kalnika i Kalničkog prigorja, u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković. Predavač je bio dr.sc. Radovan Kranjčev koji je aktivan i sa svoje 82 godine, jedan od najvećih stručnjaka za prirodne znamenitosti Kalnika. Poslušat ćemo drugih petnaestak minuta njegovog izlaganja iz čega će mnogi slušatelji moći čuti da su Kalnik i okolica veća prirodna vrijednost no što su uopće mogli misliti i slutiti.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga o sevdahu i njegovoj povijesti, te romani Uhoda Larsa Keplera i Knjiga šapata Varužana Vosganjana. Saznat ćemo i o filmskim projekcijama utorkom u Multimedijskoj dvorani knjižnice.

U Vijestima Krugova saznajemo da se u Zagrebu upravo otvara izložba Utopijski kolektiv, je li otkriveno tko je Banksy, te informiramo o glazbenim događanjima u parku Tuškanac i o predstojećim Večerima na Griču.

Na današnji datum rođeni su Helen Keller, Augustus De Morgan, Janez Puh i Charles Glover Barkla, osnovana je Dubrovačka Republika, otvorena je prva nuklearna elektrana na svijetu, osnovan je Zoološki vrt grada Zagreba, Narodna Republika Kina izvršila je pokus hidrogenskom bombom, umrli su Jack Lemmon, Dragutin Tadijanović, Giorgio Vasari, Ivan Matetić Ronjgov, Mihail Talj i Bud Spencer.

U Svemirskom kutku čut ćemo novosti iz američke, ruske i kineske astronautike, te o položajima i gibanju prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti otkrivaju da je Salvador Dali možda otac a da to za života nije ni znao, a na kraju ističemo jednu misao Helen Keller.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i godišnjice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Singrlica i Jacquesa Houdeka, Ibrice Jusića, grupa The Cult, The Who i Hard Time…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1161 emitira se u utorak, 27. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 1. srpnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.