Gradski puhački orkestar Križevci osvojio srebrnu plaketu na državnom susretu puhačkih orkestara

Ovog je vikenda u Novom Vinodolskom održan 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Više od 500 glazbenika iz 13 najuspješnijih puhačkih orkestara iz cijele Hrvatske nastupilo je u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Selcu i Crikvenici. U A kategoriji koncertnog programa Srebrnu plaketu su dobili Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradski puhački orkestar Križevci, a Varaždinci su s dva boda prednosti proglašeni pobjednicima u A kategoriji. Najbolji orkestar u C kategoriji bila je Gradska limena glazba Petrinja, koja je osvojila Zlatnu plaketu s pohvalom.

– Dragi članovi Gradskog puhačkog orkestra Križevci, od srca iskrene čestitke na osvojenoj Srebrnoj Plaketi i drugom mjestu u A kategoriji na državnom natjecanju puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, bravo!, čestitke je uputio dirigent Mario Komazin, istaknuvši da je vrlo zadovoljan nastupom kojim su ujedno kompletirali sve tri državne nagrade u najvišoj kategoriji, uz prije osvojeno zlato i bronce. Također je pozvao sugrađane na revijalni koncert koji će orkestar održati već u subotu, 17. lipnja na terasi Soul Cafea u Križevcima.

Orkestri sudionici 31. Susreta nastup su izborili stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučili su o nagradama najboljim orkestrima. Ekskluzivni sponzori 31. Susreta, tvrtke Euro-Unit d.o.o., Yamaha Music Europe, Légère Reeds LTD. i Canorus, za najbolje ocijenjene orkestre u obje kategorije osigurali su vrijedne nagrade u obliku instrumenata i  glazbene opreme.

Zlatne plakate u C kategoriji osvojili su još Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Krapina. Dobitnici Srebrne plakete su Puhački orkestar DVD-a Kašina, Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela, Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Čazma. Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar grada Ludbrega i Puhački orkestar DVD-a Petrovina nagrađeni su brončanom plaketom, a Puhački orkestar DVD-a Ogulin pohvalom. Gradska limena glazba Petrinja izvedbom djela Josipa Magdića „Rapsodia Croatica“ osvojila je i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja te nastup na Razglednici kulturno umjetničkog amaterizma 2018.

Državni susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Iskrena čestitka, ponajprije našoj Glazbenoj školi, bez koje ničega nebi ni bilo.
    Čestitka našim Puhačima i maestu Komazinu, na uprnom radu, a rezultat su i ove nagrade.
    Hvala našim Puhačima, što nas svake godine razvesele gratis koncertom, a naš Hrvatski Dom uvjek je dupkom ispunjen, te nema mjesta ni za stajanje.
    Svima sretno!

Komentari su zatvoreni.