Jučer otvoren Obrtnički i gospodarski sajam

Na Strossmayerovom trgu jučer je otvoren 23. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji se ove godine održava na otvorenom u skladu s uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na sajmu sudjeluje 68 izlagača iz susjednih i Šibensko-kninske županije te izlagači iz Mađarske i Slovenije. Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i direktor sajma Božo Barać na otvorenju je poručio da sajmom omogućuju malim proizvođačima da prodaju svoje proizvode, ali da su uspjeli zadržati regionalni i međunarodni karakter.
Uime Grada Križevaca i gradonačelnika Marija Rajna okupljene je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup i svima poželio dobrodošlicu u naš grad.

Grad potporama i olakšicama nastoji pomoći poduzetnicima u za sve nas teškim vremenima. Posjetitelji i poduzetnici, družite se u skladu s epidemiološkim mjerama. Nadam se kako će se sajam ubuduće vratiti na staru lokaciju, iako je i ovaj koncept simpatičan te bi se mogao nastaviti. Želim vam obilje sklopljenih poslova,“ istaknuo je pročelnik Biškup.

Događanje je otvorio župan Darko Koren koji je naglasio kako su prihvatili inicijativu izlagača da se ovaj sajam održi. “Ove godine jednostavno nismo mogli preskočiti sajam i vjerujem da će nakon ova tri dana se to pokazati i kao opravdano i na zajedničko zadovoljstvo. Županija podupire obrtništvo kroz razne programe, a jedan od njih je i promocija i kroz sajmovanja, ali i kroz druge alate. Ovaj sajam u Križevcima je najveća takva manifestacija i drago mi je da je prepoznata van granica“, rekao je Koren.
Uoči otvorenja, u Gradskoj upravi je potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale iz Slovenije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.