U ponedjeljak predstavljanje knjige ‘Kak je zgorel presvetli Trombetassicz’ Marka Gregura

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poziva na predstavljanje knjige Marka Gregura „Kak je zgorel presvetli Trombetassicz” (izdavač Hena com), koje će se održati u ponedjeljak, 3. travnja 2017. u 19 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković” u Križevcima.

Na predstavljanju će govoriti književni kritičar dr.sc. Mario Kolar te sam autor Marko Gregur, dok će ulomke iz romana čitati učenici Srednje škole „Ivan Seljanec”. Moderatorica programa je Iva Rupčić.

Marko Gregur rođen je 1982. godine u Koprivnici. Završio je višu ekonomsku, a trenutno je student druge godine studija odnosa s javnošću i medija. Kratke priče i poeziju objavljivao  u tridesetak zajedničkih zbirki poezije i kratke proze koje su nastale kao rezultati raznih natječaja, u časopisima Kaj, Poezija, Republika, Odjek, Knjigomat, Avangrad, Re, novinama Večernji list, Vijenac, Zarez, u zborniku mladih autora (do 27 godina) s područja bivše Jugoslavije „Rukopisi 32” i  „Rukopisi 33”. Kratka priča uvrštena mu je u zbirku priča o prodavaonicama ploča „Record stories” (Aquarius records, 2011.).

Nagrađivan na natječajima poezije „Dragutin Domjanić”, „Susret riječi”, recitalu duhovno refleksivne tematike „Josip Ozimec” te recitalu ljubavne poezije „Željka Boc”. Dobitnik je druge nagrade na natječaju za kratku priču „Dr. Eso Sadiković” 2010. godine (Prijedor, BiH) te prve nagrade na natječaju za kratku priču „Marko Martinović Car” 2010. godine (Vitez, BiH). Jedan je od dvadeset pobjednika natječaja „Sea of words 2010.” (Barcelona, Španjolska) koji se raspisuje u 43 zemlje euro-mediteranske regije.

Dobitnik je nagrade „Ivan vitez Trnski” za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina starosti koju dodjeljuje Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.