Bivši radnici sumnjaju da tvrtka Čelik radi na crno

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – Ogorčeni što već četvrtu godinu od pokretanja stečaja nisu
dobili ni kunu od priznatih potraživanja u iznosu od oko dva milijuna
kuna, bivši radnici TVIL-a u emisiji lokalnog radija izrazili su i
sumnju da tvrtka Čelik, o kojoj navodno ovise neisplaćena potraživanja
za bivših 80 TVIL-ovih radnika, radi na crno. Zapitavši se što rade nadležne inspekcije, zamolili su i pomoć gradonačelnika Branka Hrga.

– Činjenica je da smo prije isplaćivali plaće za naših 80-ak radnika preko sindikalnog računa. No, to je prošlo svršeno vrijeme. Sad sve radimo po zakonu, no neki možda misle da nije tako zato što plaće za naših 80-ak radnika isplaćujemo preko blagajne.

No, to je posve zakonski, a to radimo iz praktičnih razloga jer radnici imaju račune u različitim bankama – izjavio nam je danas Željko Duvnjak, direktor Čelika, tvrtke koja je u vrijeme socijalizma s TVIL-om činila jedinstvenu tvrtku. Duvnjak je ustvrdio i da Čelik nema veze s isplatama potraživanja prema radnicima TVIL-a.

Stečajni upravitelj TVIL-a Zlatko Kosec, tvrdi da radnička potraživanja ne mogu isplatiti već četvrtu godinu otkako su u stečaju baš zbog Čelika, s kojim se već treću godinu na Trgovačkom sudu u Bjelovaru spore zbog neriješenih odnosa oko zemljišta.

– Pokušalo se i s dogovorom oko nagodbe, no gradonačelniku sam došao samo ja, ali ne i Duvnjak – ustvrdio je Kosec. Kako doznajemo  radnici su za posredovanje u rješavanju problema zamolili i župana Josipa Friščića, a ako se njihove otpremnine uskoro ne počne rješavati, radnici najavljuju i mogućnost prosvjednih aktivnosti.
Ukupna potraživanja pet milijuna kuna

– Nisu mi poznati razlozi zašto bivše rukovodstvo TVIL-a pri podjeli imovine nije provelo uknjižbu zemljišta na kojem su hale TVIL-a, no dok mi ne postanemo gruntovni vlasnici, ne možemo prodati tvrtku i isplatiti potraživanja radnicima – rekao je stečajni upravitelj TVIL-a Zlatko Kosec, dometnuvši da je na tom zemljištu sad hipoteka Agroobrtničke banke kod koje se Čelik zadužio.

Prema njegovim riječima, ukupna potraživanja prema TVIL-u iznose oko pet milijuna kuna. Kosec tvrdi da ima zainteresiranih za kupnju TVIL-a, čija je imovina  procijenjena na oko osam milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.