Novi gradonačelnik Križevaca Mario Rajn službeno preuzeo dužnost

U Maloj vijećnici Grada Križevaca jutros je održana službena primopredaja gradonačelničke dužnosti Grada Križevaca, na kojoj je novoizabrani gradonačelnik Mario Rajn preuzeo obnašanje dužnosti prvog čovjeka Križevaca od dugogodišnjeg, sada već bivšeg gradonačelnika Branka Hrga. Tom prilikom je Hrg Rajnu predao izvješće o stanju financija i aktualnih projekata Grada. Gradonačelnik Rajn rekao je da se veseli izazovu i mukotrpnom radu za dobrobit grada i građana.

– Mladi smo, puni energije i  veselimo se svim novim susretima i projektima. Sljedeće četiri godine vrijedno ćemo raditi za dobrobit građana i sve što je u izvješću nama je čvrst temelj oko kojeg ćemo nastaviti nadopunjavati i nadograđivati priču, istaknuo je gradonačelnik Rajn, predstavivši i svoje zamjenike Danijela Šaška i Marija Martinčevića.

Rajn je kao nezavisni kandidat na nedavno održanim lokalnim izborima predstavljao grupu birača koja je osvojila osam vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću, a u drugom izbornom krugu za gradonačelnika osvojio je 61,58% glasova (5202 glasa) u odnosu na Branka Hrga, kandidata koalicije HDS-HDZ-Mreža-HSLS, koji je dobio 37,39% glasova (3158 glasova). Hrg je gradonačelničku dužnost obnašao 16 godina.

Bivši gradonačelnik i aktualni saborski zastupnik Hrg rekao je da je 2001. godine preuzeo Grad s proračunom od 18 milijuna kuna, 11,5 milijuna kuna duga i dva velika kreditna zaduženja, a da je današnja slika kudikamo drugačija. Također je naglasio da je danas na računu Grada oko 2 milijuna kuna, bez kreditnih obveza, a istaknuo je i projekte financirane iz fondova EU i Fonda za zaštitu okoliša energetsku učinkovitost.

Spomenimo još da je prošli tjedan stiglo i bezuvjetno mišljenje Državne revizije za poslovanje gradske uprave. Svečanoj primopredaji danas su prisustvovali i dosadašnji zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk te novoizabrani zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević kao i pročelnici upravnih odjela.

– Želim puno sreće i uspjeha u radu na dobrobit svih sugrađanki i sugrađana i da nam Grad ide naprijed i da se dobro razvija, zaključio je Hrg. Kako neslužbeno doznajemo, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca zakazana je za ponedjeljak, 26. lipnja, do kada gradonačelnik Rajn s relativnom većinom od 8 vijećnika treba osigurati većinu s barem 11 od ukupno 21 vijećnika, za što će, kako je već najavio, pregovarati s predstavnicima svih stranaka i koalicija u novom sazivu.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Redakcija portala piše:

    Prigorski.hr: Mario Rajn od danas i službeno na čelu Križevaca

  2. Redakcija portala piše:

    ePodravina.hr: Mario Rajn službeno preuzeo gradonačelničku dužnost u Križevcima, Hrg poručuje: Uskoro slijedi rebalans proračuna

  3. Redakcija portala piše:

    Križevci.hr: Održana službena primopredaja gradonačelničke dužnosti Grada Križevaca

Komentari su zatvoreni.