Drugi krug lokalnih izbora – izlaznost u Križevcima triput veća nego prije četiri godine

Jutros u 7 sati otvoreno je nešto manje od 4.500 biračkih mjesta na kojima osam županija i Grad Zagreb koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 općine u drugom krugu biraju svoje župane, gradonačelnike i načelnike, birališta se zatvaraju u 19 sati kada završava i dvodnevna izborna šutnja.

Prema informacijama Gradskog izbornog povjerenstva Grada Križevaca, do 11:30 sati u Križevcima je na biračka mjesta izašlo 3.175 od ukupno 17.440 birača, odnosno njih 18,21%. Usporedbe radi, odaziv na 2. krug lokalnih izbora prije četiri godine u Križevcima do 11 sati je bila 6,03%, kad je izašlo 1.043 od ukupno 17.295 birača.

Niti jedno županijsko izborno povjerenstvo za sada nije dojavilo da na njegovu području ima eventualnih problema. Pravo birati u drugom izbornom krugu ima 2 milijuna 791 tisuća birača, u provedbi izbora sudjeluje gotovo 50 tisuća ljudi, promatra ih gotovo sedam tisuća birača. Kako javlja Državno izborno povjerenstvo (DIP), odaziv do 11:30 sati u cijeloj zemlji je 14,81%.

Iako je 11 županija svoje župane izabralo prije dva tjedna, i njihova županijska povjerenstva u nedjelju rade jer svi gradovi i općine na njihovu području nisu u prvom krugu uspjeli izabrati svoju izvršnu vlast. Nisu to uspjela ni četiri najveća Hrvatska grada – Zagreb, Split, Osijek i Rijeka, ali ni Metković, Varaždin, Bjelovar, Križevci, Koprivnica, Knin čiji birači u nedjelju odlučuju o svojim gradonačelnicima, prenosi Hina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.