Tillia će tražiti pravnu zaštitu ukine li Grad naplatu parkiranja

Parking Križevci - parkiranje naplata– U slučaju prijevremenog raskida Ugovora od strane Grada, naravno da ćemo upotrijebiti sve zakonske i pravne mogućnosti u zaštiti prava naših djelatnika i zaštite naših poslovnih interesa. Tako, jezgrovito i nedvosmisleno, glasi komentar Sabine Dionizi, direktorice tvrtke Poslovni sistemi Tillia iz Zagreba, koncesionara naplate parkiranja u Križevcima, na mogućnost da u gradu bude ukinuta naplate te usluge, a što je jedno od udarnih, najnovijih obećanja gradonačelnika Branka Hrga (HDS-HDZ-HSLS-Mreža) iskazano za drugi krug izbora u kojem on ulazi sa zaostatkom za Marijem Rajnom, kandidatom grupe birača.

Premda, kako upozoravaju iz Tillije, uprava toga trgovačkog društva ne komentira predizborne aktivnosti nijedne opcije, iz odgovora direktorice za portal krizevci.info proizlazi da neće sjediti skrštenih ruku i “ispasti Hlebincima” dopuštajući da im se otme ugovoreni prihod. Poslovni sistemi Tillia potpisala je s Gradom Križevcima krajem 2015., kao najpovoljniji od triju ponuđača, ugovor o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti organizacije parkiranje na području Grada Križevaca, a što je dotad obavljala tvrtka Dvorac.

Tillia je, prema dokumentima i sukladno ugovoru, a što su nam potvrdili i iz gradske uprave, uplatila 137.200 kuna (uključujući 60.100 kuna s PDV-om za otkup sedam automata za naplatu, a morala je osigurati i pet svojih i sustav za naplatu putem mobitela, op.a.) koncesijske naknade, čime je dobila pravo na petogodišnje upravljanje i brigu o 90 parkirališnih mjesta (i pet za vozila osoba s invaliditetom) u I. zoni (Trg Josipa Jurja Strossmayera, Ulica bana Josipa Jelačića do raskrižja s Trgom bana Lackovića,Trg Silvija Strahimira Kranjčevića, Ulica Mojsija Baltića), po cijeni od 4 kune na sat (radnim danom 8-17, subotom 8-13 sati, nedjeljom i blagdanima besplatno), i još 253 parkirališnih mjesta i dodatnih 18 mjesta za osobe s invaliditetom u II. zoni (područje obuhvaća Trg Milutina Mayera, Ulicu Petra Preradovića, Ulicu kralja Tomislava, Ulicu Matije Gupca, Svetokrišku ulicu, Trg bana Lackovića, Ulicu Ljudevita Gaja, Ulicu Petra Zrinskog, Obrtničku ulicu, Frankopansku ulicu, istočni kolnik Trga Ivana Mažuranića i Ulicu Augusta Šenoe), gdje parkiranje po satu košta 2 kune.

Koliko je zagrebačka tvrtka dosad zaradila, nismo mogli doznati, jer, kako kaže direktorica Dionizi – “prihodi društva po pojedinim segmentima poslovanja su poslovna tajna i nažalost taj podatak vam ne možemo dostaviti”.

Kao tvrtka koja se profesionalno bavi naplatom parkiranja u Križevcima, svoj dio ugovora, navodi, ispunjava uredno i na vrijeme. Kako će se provesti Grad suoči li se s eventualnom tužbom zbog mogućeg prekida poslovnog odnosa, o čemu Hrg nije u svom istupu rekao ništa decidirano osim bučne najave ukidanja naplate, ostaje na savjesti njegovoj vlasti, bude li i dalje u njoj. Rajn ga je upozoravao da bi raskid bio štetan.

—Koncesija je 150 tisuća kuna godišnje, imamo puno parkirnih mjesta koja nisu pod naplatom, grad neće osjetiti taj dio, a vozači će biti zadovoljni, rekao je u ponedjeljak Hrg, prenosi portal ePodravina.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.