Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Jučer, 3. kolovoza, na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 33 – godišnjak koji je u subotu u 23 sata u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 4 050 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca.

Jučer je na Prekršajni sud u Križevcima doveden i 36 – godišnjak koji je u 3.15 sati u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 5 700 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije mjesec dana.

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.