Potpisan Partnerski sporazum za EU projekt Cyclo-Net vrijedan preko 12 milijuna kuna

U utorak, 30. svibnja 2017. godine u Križevcima je potpisan Partnerski sporazum između Grada Križevaca i Grada Zalakarosa za provedbu projekta Cyclo-Net, odobrenog za financiranje od strane Europske unije na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine. Potpisivanje Partnerskog Sporazuma jedan je od koraka u fazi ugovaranja, u kojoj se projekt trenutno nalazi, a očekuje se da bi provedba ovog projekta trebala početi 1. rujna 2017. godine i trajati 20 mjeseci.

S ukupnom vrijednošću 1.593.127,95 EUR, odnosno nešto više od 12.100.000,00 kuna, Cyclo-Net je do sada najveći projekt odobren Gradu Križevcima iz programa Mađarska-Hrvatska i drugi najveći EU projekt Grada Križevaca uopće (iza projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci). Projekt Cyclo-Net je ujedno i jedini odobreni projekt na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u okviru mjera koje financiraju razvoj turističke infrastrukture, kojemu je nositelj s područja Koprivničko-križevačke županije.

KUB BiciklijadaCyclo-Net Križevcima donosi novih 4,35 km međusobno povezanih pješačko-biciklističkih staza kroz 7 dionica (ulica), koje se protežu kroz cijelo šire središte grada i spajaju postojeće biciklističke dionice, kao i izgradnju biciklističkog mosta u Ulici Ivana Gundulića na potoku Vrtlin te nastavak ceste na Ratarni od vidikovca do Potočke ulice. Osim izgradnje biciklističke infrastrukture i pratećih sadržaja projekt obuhvaća ulaganja u promociju cikloturizma i rekreativnog turizma te kvalitetu i raznolikost programa za posjetitelje i građane.

Prilikom potpisivanja Partnerskog sporazuma gradonačelnik Branko Hrg je naglasio važnost ovog projekta kojim će se urediti pješačko-biciklističke staze u Križevcima te zahvalio gradonačelniku Zalakarosa na partnerstvu, kao i pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darku Masnecu te višoj savjetnici za proračun i financije Mariji Podolski koji su ovaj projekt aplicirali. Gradonačelnik Grada Zalakarosa Ferenc Novák istaknuo je zadovoljstvo što su Grad Križevci i Grad Zalakaros partneri na ovom projektu koji će zasigurno pridonijeti razvoju biciklističkog turizma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.