Rezultati akcije ‘Mir i dobro’ do 8. siječnja

Mir i DobroU provedbi preventivne akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko–križevačka je u razdoblju od 15. prosinca 2016. godine do 8. siječnja 2017. na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana. Oduzeto je šest komada oružja, 670 komada raznog streljiva, dvije detonatorske kapisle i 40 centimetara sporogorećeg štapina. Za dva počinjena prekršaja prijavljene su dvije osobe.

U obavljenim pregledima trgovina u njih šest je oduzeto 11.546 komada pirotehničke galanterije, koji su trebali biti povučeni iz prometa. Protiv pravne i odgovorne osobe biti će pokrenut prekršajni postupak. Nisu zabilježena propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

U ponedjeljak, 2. siječnja, oko 15.15 sati u Križevcima, na dvorištu u Zagorskoj ulici, 19 – godišnjak je ozlijedio ruku u eksploziji pirotehničkog sredstva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je oštećeni iz petarde istresao eksplozivno punjenje i nasuo ga u metalnu cijev zatvorenu s jedne strane. Prilikom sabijanja eksplozivnog punjenja u cijev pomoću metalne šipke došlo je do eksplozije. Liječnička pomoć pružena mu je u koprivničkoj bolnici, a ozljede su okvalificirane kao teške.

Vezano

Komentari su zatvoreni.