Pomoćnici u nastavi stigli u škole

Pomoćnici u nastavi

KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Pomoćnici u nastavi konačno su u učionicama osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije. Nakon trodnevne edukacije pomagat će i pružati podršku djeci s poteškoćama u razvoju kod učenja i razvoja socijalnih vještina. Stručne koordinatorice edukacije bile su pedagoginje Mira Sulimanec iz Osnovne škole Franje Šignjara u Virju i Petra Sobota iz Strukovne škole Đurđevac. One su educirale asistente u nastavi o ovom zahtjevnom, ali humanom poslu, a zamjenik župana Ivan Pal je zadovoljan učinjenim:

– Ono što ja imam informaciju, da je to sjajno izgledalo. Informacija dolazi od korisnika, s kojima sam posebno razgovarao, i ti korisnici nisu imali nikakvih razloga našim kolegicama podilaziti, ali doista na jednoj visokoj razini to su mladi ljudi koji su puno toga već prošli kroz razne edukacije i evo ja koristim priliku da se zahvalim kolegicama, da podsjetimo da se radi o 39 naših asistenata koji će brinuti o 77 naših učenika u školama.

Od ukupno 77 učenika 52-oje je osnovnoškolaca, 25 srednjoškolaca. Asistenti u nastavi pomagat će učenicima s poteškoćama u razvoju u 15 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač. Za ovaj projekt pomoćnika u nastavi, nazvan ‘Prilika za sve’, Koprivničko-križevačka županija je dobila novac iz europskih socijalnih fondova. Projekt je vrijedan nešto više od 1.900.000 kuna, a odobreno je 95 posto bespovratnih sredstava za godinu dana njegovog provođenja. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.