Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1368

U astrovrtiću i najmlađi uživaju u 10 dana astronomije u Daruvaru, na svojim igraonicama. Prepoznajte među njima astrofizičarku Vernesu Smolčić! (foto M.Vujić, 2. travnja 2022.)
U astrovrtiću i najmlađi uživaju u 10 dana astronomije u Daruvaru, na svojim igraonicama. Prepoznajte među njima astrofizičarku Vernesu Smolčić! U pozadini na zidu dvorane postavljena je izložba o meteoritu Križevci (foto M.Vujić, 2. travnja 2022.)

U Temi Krugova slušamo završnih petnaestak minuta predavanja Revolucija meteorske fizike izgradnjom znanstvenog instrumenta planetarnog razmjera doktoranda riječkog sveučilišta Lovre Pavletića koje je održao 11. studenoga prošle godine na Danima meteorita Križevci, a počinjemo slušati i diskusiju koja se razvila nakon predavanja s posjetiteljima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Glazbena kutija: 1. Dobro došli u Pandoriju, crtež i boja Gije, scenarij Carbone, knjiga za mlade je Krive su seka i seka Zorana Pongrašića, na odjelu beletristike roman Bilo jednom u Hollywoodu Quentina Tarantina, a na stručno-znanstvenom odjelu Čitanje kao transfer: Knjige za samopomoć, psihoterapijski romani i transformacijsko terapijski učinci čitanja Ive Žurić Jakovine.

Na današnji datum rođeni su Thomas Hobbes, Josip Pančić, Mirko Seljan, Spencer Tracy, Bette Davis i Gregory Peck, The Mayflower je isplovio iz Plymoutha, umrli su Anaksimen, Frederick Albert Cook, Hermann Joseph Muller, Kurt Cobain, Ivan Hetrich i Saul Bellow.

U Vijestima Krugova govorimo o 70 godina muzeja u Križevcima i muzej Đakovštine, o utjecaju pandemije na posjete kinima, o izložbi o narodnim herojima NOB-a. Govorimo i o nekim događajima u Križevcima, a posebno u projektu Future Hub Križevci u sljedećih tjedan dana.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo festival 10 dana astronomije u Daruvaru, povratak kozmonauta i astronauta iz svemira, te bliski susret Marsa i Saturna na jutarnjem nebu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Louisa Spohra, Pasqualea Anfossija, Alberta Roussela, Johanna Straussa mlađeg, te pjevanje Višnje Korbar.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1368 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 5. travnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.