Auto-Info: Novi – Citroen Jumpy Furgon 1.6 Hdi


 
Brza dostava i osmijeh dostavljača? Nema problema. Novi Jumpy će ispuniti oboje. A da li zaslužuje titulu najboljeg gospodarskog vozila za 2008.? Otkrijte u nastavku…

 
Novi Jumpy je plod suradnje grupacije PSA Peugeot Citroen i talijanskog Fiata, kojima je pošlo za rukom napraviti prostrano i višefunkcionalno vozilo namjenjeno fizičkim te pravnim osobama. Namijenjen je svima onima kome je potreban brz, jeftin i trendy dostavnjak koji neće odvraćati pogled sa reklama koje nosi na sebi. Iako dizajneri u ovom segmentu nemaju previše slobode, Jumpy je osvježenje na tržištu dostavnih vozila. Modernim dizajnom, gdje prevladava masivni prednji branik sa izduženim prednjim svijetlima u koja su integrirani žmigavci te kromirana maska sa Citroenovim „Double Chevron“ znakom, stvorili su oku ugodan automobil. Bočna linija s kliznim vratima standardna je za ovu klasu vozila, dok stražnji kraj pravokutnog oblika naglašava jednostavnost samog vozila.
 

 
Jumpy se može pohvaliti i sa novom unutrašnjosti koja uvelike podsjeća na monovolumene. Putnički prostor testiranog modela predviđen je za tri putnika i opremljen je mnoštvom pretinaca koji su vrlo korisni prilikom obavljanja raznih, svakodnevnih poslova. Pohvalna je razina opreme koja se ne razlikuje od nekog osobnog vozila niže srednje klase što je dosta bitno jer vozač / dostavljač dosta vremena provodi u automobilu. Uglavnom, Jumpy nije sredstvo kažnjavanja radnika, što ponekad ovakva vozila znaju biti. Sa svim igračkama poput tempomata, limitatora brzine, parkirnih senzora do odličnog audio sustava koji će dostavljača zasigruno držati budnim Jumpy će bacati osmjeh na lice ljudi koji će ga voziti, a znate onu staru: zadovoljan radnik, zadovoljan šef.
 

 
Nova generacija nudi znatno više od prethodnika. Korisna dužina sada iznosi 226 cm, narastao je i korisni obujam (5 m³), a ujedno i sama nosivost koja sada iznosi 1200 kg. Visina utovarnog praga iznosi 56 cm, ali na testom modelu se ta visina spušta na 49 cm zbog pneumatskog ovjesa. Pneumatski ovjes je „must have“ u ovom modelu, jer znatno poboljšava udobnost te osigurava stalnu odignutost vozila bez obzira na opterećenost. Citroen Jumpy dostupan je s tri dizelska i jednim benzinskim agregatom. Testni primjerak je bio opremljen najslabijim dizelskim motorom, 1.6-litreni HDi snage 90 KS pri 4000 okr/min i 180 Nm okretnog momenta. Upravo je ovaj model najčešći izbor naših poduzetnika, ne samo zbog niske cijene, već i zbog niske potrošnje koja je na testu iznosila 9 litara na 100 km (kombinirano) s malo težom nogom, no uzmimo u obzir da se nijedan dostavljač ne „šulja“ cestom.
 

 
Više detalja i slika na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.