Građanska inicijativa ‘Volim Križevce’ donirala socijalnu samoposlugu namirnicama i potrepštinama

U utorak, 30. svibnja 2017. godine volonteri građanske inicijative Volim Križevce i kandidati nezavisne liste Marija Rajna za Gradsko vijeće posjetili su Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i donirali trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za potrebe Socijalne samoposluge “Sveti Marko Križevčanin” Križevci. Pokretač inicijative Volim Križevce i nezavisni kandidat za križevačkog gradonačelnika Mario Rajn tom prigodom je istaknuo:

– Zahvalan sam vrijednim volonterkama i volonterima koji su u ovim danima intenzivne izborne kampanje organizirali prikupljanje donacija koje će kroz socijalnu samoposlugu biti distribuirane socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima s područja grada. Ponosan sam na sve njih što smo ovo predizborno vrijeme zajednički oplemenili humanitarnim akcijama i što potenciramo teme uistinu važne građanima. Nadamo se u budućem razdoblju još sustavnije pristupiti rješavanju socijalnih problema građanki i građana.

Glavni organizator i nositelj projekta Socijalne samoposluge je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, a građani, volonteri i poduzeća prikupljaju donacije u naravi, poput osnovnih trajnih živežnih namirnica i higijenskih potrepština za potrebe socijalne samoposluge. Centar za socijalnu skrb dostavlja popise korisnika, a djelatnice centra i koordinatori društveno korisnog rada dolaze pomagati kod podjele te informiraju građane o projektu. Paketi se formiraju prema broju članova obitelji: za samca, za jednog člana, dva, tri, četiri člana obitelji i više.

Vezano

Komentari su zatvoreni.