Križevci odigrali ponajbolju utakmicu sezone i ugasili snove Pitomače o naslovu prvaku

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA Križevčani u srijedu 31. svibnja u Koprivnici igraju finale županijskog kupa protiv Borca iz Imbriovca

U derbiju 25. kola, momčad Križevaca očitala je nogometnu lekciju i deklasirala trećeplasiranu ekipu prvenstva Pitomaču. Križevčani su imali i ponešto sreće, ranim pogotkom Stubičana poveli su već u 2. minuti utakmice i utakmica je dobila sasvim novu dimenziju. Isti igrač povećao je vodstvo na 2-0 nakon odlične reakcije domaćeg veznjaka Koflera koji je gurnuo loptu na bok, a Stubičan manirom rasnog golgetera ispratio akciju i ubačaj na prvu stativu sigurno pospremio u gol. Delirij u gledalištu, domaći navijači praktički nisu mogli vjerovati kojom lakoćom se razvija situacija.

Utakmica je bila prava poslastica za gledatelje, igralo se dinamično, s puno kratkih pasova i borbe na sredini terena u kojoj je dominirao igrač utakmice David Kofler koji je danas pretrčao kilometre i kilometre, a partiju je zasladio golom utakmice nakon fantastičnog solo prodora po sredini terena. Izbacio se Kofler pred gostujuća vrata i matirao Zdelara. Snovi o naslovu prvaka su završili za Pitomaču, a gostujući navijači su utihnuli i shvatili kako ovo neće biti njihov dan.

Na vodstvo Križevaca od 4-0 povećao je Mladen u 81. minuti i time izazvao oduševljenje domaće publike koja se odlično zabavljala uz česta skandiranja “Kup je naš”. Naime, Križevčani u srijedu 31. svibnja igraju finale županijskog kupa protiv Borca iz Imbriovca. Valja istaknuti i neprimjereno ponašanje gostujućih navijača, puno provociranja, proljevanja pive i dobacivanja, a u jednom trenutku pojavili su se i momci u plavom.

Ipak, oni pravi momci u plavom, ekipa Križevaca, na sportskom je terenu pokazala iznimno discipliniranu igru, dominantnu pas igru i s velikim očekivanjima mogu gledati prema finalu kupu.

KRIŽEVCI – PITOMAČA 4-0 (2-0)
(Stubičan 2′, 31′, Kofler 63′, Mladen 81′)

KRIŽEVCI – Gradski stadion. GLEDATELJA: 150. SUDAC: Češko Đorđević (Bjelovar). POMOĆNICI: Miklečić Slavko (Bjelovar), Abdić Mario (Daruvar). DELEGAT: Vragović Damir (Virovitica). ŽUTI KARTONI: Mladen H. kod Križevaca, Prlić, Bosikovski i Herent kod Pitomače.

IGRAČ UTAKMICE: David Kofler.

KRIŽEVCI: Špoljar, Jandrašec, Božović, Blagaj, Maras, Kofler,  Stubičan ( od 64. Vrbančić T.) Švogor, (od 46. Mladen H.), Rumenjak (od 67. Mišir), Babić, Orejaš (od 46. Bastašić). TRENER: Dražen Kemenović.

PITOMAČA: Zdelar, Presečan, Škrinjar, Miloš (od 76. Martinčević), Jendrašić, Košić (od 89. Ali), Herent (od 74. Klemen), Prlić, Veličan, Bosikovski (od 89. Bedeković), Sabljić. TRENER: Darko Tkalčec.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.