Sobota: ‘Nastavit ćemo suradnju s križevačkim HSS-om’

179737_528515930539772_222446731_nKOPRIVNICA – Nakon što je raspušten Gradski odbor HDZ-a Križevaca, a Ivan Katavić imenovan povjerenikom, počeo je teći šestomjesečni rok za sazivanje unutarstranačkih izbora. Predsjednik županijske organizacije stranke Darko Sobota vjeruje da je ipak realno izbor novih čelnika križevačke organizacije stranke očekivati nešto ranije, vjerojatno krajem jeseni. Na pitanje što će biti s HDZ-ovim članovima Gradskoga vijeća, među kojima je i predsjednik raspuštenog vodstva Roko Bašić, Sobota kaže:

– Po zakonu gradski vijećnici zapravo imaju neopozivi mandat, stoga je na povjereniku ali i na Povjerenstvu koje je imenovao Županijski odbor da se oni pozabave vijećnicima, iako ne vidim razlog tome pitanju – članovi su HDZ-a i od njih se očekuje da provode politiku svoje stranke, koju su oni i koja je njih zastupala na prošlim lokalnim izborima.

Sobota je potvrdio da to zapravo znači nastavak suradnje s križevačkim HSS-om, za čiji je prekid zaslužan upravo bivši predsjednik Roko Bašić.
– Politika HDZ-a je suradnja sa strankama desnoga centra, a što se tiče grada Križevaca naravno da je to prvenstveno HSS.

Križevački HDZ na prošle je izbore izašao samostalno i osvojio četiri vijećnička mandata, dok je kandidat za gradonačelnika Roko Bašić ispao u prvom krugu izbora. Nakon toga na osnivačkoj sjednici Gradskoga vijeća bio je predložen za njegovog predsjednika, no dobio je 9 glasova, ili tri manje od HSS-ovog kandidata Dragutina Guzalića. (RKC)

Vezano
9 komentara
  1. cuma piše:

    Raskol u HDZ-u, sad se vidi da su braco i seka tržili,,,,,Roko moj ispao si prepošten ili slijepo naivan,,,,znalo se kad tad da će Hrg zaigrati na Karamarka,,Cherchill je pristao na savez sa Staljinom, savez koji ste najavili zajedno s Knokom zbog poznatih razloga i dalje će biit tema broj 1 u Križevcima, tako dugo dok seljačići ne odu u povijest! Karamarko ipak ne može sve posmjeniti, članstvo već dugo traži izmak iz Hrgovog zagrljaja! I tu je šansa za Grad!

  2. vgu piše:

    PICIG si je umislio da bude maznul lovu kak mu i stranački kolega ORAK ili ak se bude gradila koja dvorana da ju SKRATI ZA KOJIH 10 METAR KAK I ROKEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Pero piše:

    Treba nastaviti koaliciju SDP-a i Hdz-a u Križevcima, jer tu su najpametniji ljudi koji mogu pokretati ovaj grad. Puno ih je u privatnom biznisu, pa bi mogli s javno privatnim partnerstvom pokrenuti sve.

    1. imt 533 piše:

      da cuma, propala im “Radnik” koalicija…

      1. imt 533 piše:

        Pero, jel tebi Roko nešto u rodu?

      2. cuma piše:

        Nije to bila ni loša zamisao!

  4. cuma piše:

    Znači ništa od koalicije s SDP-om

  5. imt 533 piše:

    to je bilo za očekivat, Roko i Picig kockali su se i izgubili,a znali su da nemaju šanse, sad nek snose posljedice…

  6. damir piše:

    zna se kako je dobio tu funkciji

Komentari su zatvoreni.