Vlasnik KTC-a Ivan Katavić donirao Zakladu ‘Volim Križevce’

Ovogodišnji dobitnik nagrade Grada Križevaca za životno djelo, križevački poduzetnik i vlasnik tvrtke KTC d.d. Ivan Katavić uručio je danas vrijednu donaciju Zakladi za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” u vrijednosti 28.797,00 kuna. Riječ je o financijskom iznosu gradske nagrade koju je Katavić odlučio namijeniti prvoj lokalnoj zakladi, koja stipendira mlade Križevaca.

– Iznimna je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu te će dodijeljena Povelja za životno djelo imati počasno mjesto u mojem domu, a njezin financijski dio uručujem u zalog za budućnost. Zapravo, preusmjeravam ga onima za koje smatram da će znati taj novac najbolje iskoristiti. Budući da je jedna od najboljih investicija, investicija u mlade i njihovo obrazovanje, odabir je bio jednostavan, izjavio je Ivan Katavić.

Zaklada “Volim Križevce” donirana će sredstva namijeniti za provedbu 3. natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. po kriterijima izvrsnosti i socijalno-materijalnom statusu, čija se objava očekuje ujesen. Zaklada trenutno stipendira deset učenika s 500,00 kuna i deset studenata s 1.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od listopada prošle godine pa sve do uključivo lipnja.

– Zahvaljujemo gospodinu Kataviću na ovoj velikodušnoj donaciji koja će nam puno značiti u pružanju podrške u školovanju i obrazovanju učenika i studenata grada Križevaca u novoj školskoj i akademskoj godini 2022./2023. i drago nam je da ćemo 770 godina grada obilježiti još jednim natječajem za dodjelu stipendija mladima Križevaca, istaknula je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec po preuzimanju donacije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.