HPD ‘Kalnik’ s međunarodnog natjecanja donio brončanu plaketu

hpd-kalnik-2_tuhelj_bronca_zbor_pjevaciMješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” sudjelovao je u subotu, 4. lipnja 2016.g. na VII. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhlja” u Tuheljskim toplicama. Natjecanje je to koje svih sedam godina organizira zbor KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja, a na kojem je sudjelovao rekordan broj zborova, njih čak 25 iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Slovenije. Žiri u sastavu: Josip Jerković, prdesjednik, te članovi Zdravko Šljivac i Luka Vukšić odlučili su dodjeliti brončanu plaketu s još nekoliko zborova križevačkim hapedeovcima.

hpd-kalnik-6_tuhelj_bronca_zbor_pjevaci– Osvojili smo čvrstu, visoku brončanu plaketu, na samoj granici sa srebrnom, što nas može činiti zadovoljnima. Kad uzmemo u obzir da je večina zborova koji su bili zbrojem bodova ispred nas iz Slovenije, gdje je kultura zborskog pjevanja na zavidnom nivou, tada i dalje vrijedi zaključak žirija da HPD “Kalnik” i dalje ostaje u vrhu amaterskog zborskog pjevanja u Hrvatskoj, premda nas je brojčano nastupilo najmanje, svega dvadeset, izjavio je dirigent zbora, Ozren Bogdanović.

hpd-kalnik-3_tuhelj_bronca_zbor_pjevaci

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    A, što reći o našem HPD Kalnik i njegovom dirigentu, a, da ne bude ponavljanje. Sve pohvale!
    Hvala što nas uvjek lijepo- kvalitetno zabavljate i pronosite slavu našeg Grada i Domovine po cjeloj Hrvatskoj, okruženju, pa i šire.
    Želim vam dobro zdravle, disciplinu i puno strpljenja.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.