Grad Križevci dobio priznanje za zelenu javnu nabavu

zelena_nabava_priznanjeSMANJENA EMISIJA UGLJIČNOG DIOKSIDA Na konferenciji pod nazivom Zelena javna nabava – ciljevi i iskustva iz prakse predstavljeni su primjeri uspješnih postupaka zelene javne nabave realiziranih tokom provedbe projekta Primes, a među njima se našao Grad Križevci.

U provedbu zelene nabave bili su osim Križevaca uključeni i Grad Koprivnica, Opća bolnica dr. Tomislav Bardek i Dom zdravlja Otočac koji su realizirali dvadeset postupaka zelene javne i bagatelne nabave u ukupnoj vrijednosti preko 1.800.000 eura te smanjili emisiju ugljičnog dioksida za više od 4.300 tona godišnje.

Spomenutim naručiteljima podijeljena su priznanja za smanjenje otiska ugljičnog dioksida i doprinos očuvanju i zaštiti okoliša i prirode. Konferenciju su u sklopu projekta Primes organizirali Regionalna energetska agencija Sjever, UNDP Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica. U ime Grada Križevaca priznanje je primio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

Na konferenciji je održan i niz stručnih predavanja. Ovom konferencijom obilježen je završetak projekta Primes kojeg Regionalna energetska agencija Sjever i UNDP Hrvatska, zajedno s partnerima iz još pet europskih zemalja, provode od 2013. godine u sklopu programa Intelligent Energy Europe.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.