Križevački košarkaš Noa Svoboda najbolji igrač turnira i državni prvak Hrvatske s Cibonom

MLAĐI KADETI Mlađi kadeti Cibone obranili su naslov prvaka Hrvatske pobjedivši u finalnoj utakmici Zadar rezultatom 84:77

Noa Svoboda, perspektivni mladi košarkaš iz Križevaca koji igra za KK Cibonu, osvojio je naslov prvaka Hrvatske te je proglašen najboljim igračem završnog turnira u kategoriji mlađih kadeta.

Završni turnir Prvenstva Hrvatske odigrao se prošlog vikenda u Slavonskom Brodu, a vrijedi istaknuti kako je trener Ciboninih pretkadeta još jedan poznati križevački košarkaš Ivan Tomas.

Mlađi kadeti Cibone obranili su naslov prvaka Hrvatske pobjedivši u finalnoj utakmici Zadar rezultatom 84:77, a utakmicu su obilježili cibonaši Kumanović s 26 poena, Timur Šabić i Roko Mirković po 14 te Noa Svoboda s 12 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Kod Zadra je Matulin ubacio 21, a Duje Brala i Horvat po 20 koševa.

Mladi Svoboda najavio je odličan turnir već u polufinalnoj utakmici protiv Cedevite koju je Cibona dobila rezultatom 83-75, a on je zabilježio odličnu partiju s 20 poena, 9 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte.

Zanimljivo je kako su Noa Svoboda i Ivan Tomas suigrači u ekipi KK Radnik iz Križevaca za koju je igrao i stariji brat Ivan Svoboda s kojim smo razgovarali krajem prošle godine kada je napomenuo da Noa mora pojesti još puno žganaca ukoliko želi uspjeti u karijeri. Čini se kako mlađi Svoboda pazi na svoju prehranu, a njegov trener u Ciboni Ivan Tomas izjavio je za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza kako je Zadar bio favorit turnira.

– Rekao sam momcima prije utakmice – Zadar je favorit, ali ako nam daju šansu ajmo ju uzeti. Ovdje ima jako puno nadarenih klinaca i apsolutno podržavam ovu akciju da smo se svi okupili na jednom mjestu, sve dobne kategorije. Moram priznati da sam oduševljen s ekipom DOŠK-a, imaju toliko talentiranih klinaca, čestitao bi ovim putem njihovom stožeru da tako jedan mali klub iz malog mjesta lijepo igra. Također bi čestitao i kolegi Pulji iz Zadra, klinci mu stvarno dobro igraju – kazao je nakon susreta trener Cibone Ivan Tomas za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.