Vlastodršci danas na ‘Doručku s hrvatskih farmi’

Danas se u restoranu „Vojarna“ u Križevcima, s početkom u 9:00 sati, održava Doručak s hrvatskih farmi. Projekt organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija, a zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, ravnateljem Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravkom Baraćem, zamjenikom župana Darkom Sobotom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom, doručkovat će se domaće namirnice s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno hrvatskih polja, Kruh hrvatskih polja te tradicionalne namirnice iz Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta je promocija domaće poljoprivredne proizvodnje, a u planu je posebno predstaviti proizvodnju specifičnu za Koprivničko-križevačku županiju, kao i sustav dobrovoljnog označavanja proizvoda. Proizvodi s hrvatskih farmi dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, a njihovom se kupovinom potiče razvoj hrvatske poljoprivrede.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić će s poljoprivrednim proizvođačima održati sastanak u Gradskoj vijećnici u Križevcima s početkom u 10:15 sati, na kojem će sudjelovati i gradonačelnik Hrg te zamjenik župana Sobota. Ministar će također posjetiti i Visoko gospodarsko učilište Križevci gdje će se susreti s dekanicom Marijanom Ivanek-Martinčić i sa studentima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.