Policija ovaj tjedan provodi pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Tijekom prvih šest mjeseci 2022. godine, uslijed nepropisne i neprilagođene brzine zabilježena je 101 prometna nesreća (24 posto od ukupnog broja prometnih nesreća) od čega 39 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su stradale 53 osobe pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, dok je 13 osoba teško ozlijeđeno, a 39 osoba lakše.

Kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, odnosno svaka treća prometna nesreća dogodi se uslijed brzine, a u istima strada veći broj sudionika, radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, od 8. do 14. kolovoza 2022. godine na području ove Policijske uprave, kao i području ostalih policijskih uprava na području Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja članica ROADPOL-a, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršiti će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom provedbe nadzora, policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.