Branko Hrg nakon sjednice Gradskog vijeća: Bilo je zanimljivo gledati pokisla lica križevačke oporbe

NOVI KLUB VIJEĆNIKA U četvrtak 2. ožujka održana je 26. sjednica Gradskog vijeća u Križevcima.

Potpunim raskolom u lokalnom HSS-u kojeg je preuzeo Marijan Vuković, ostalo je visjeti u zraku kojim će putem krenuti križevački gradski vijećnici koji su dosad bili uz HSS na čijem je čelu bio Tomislav Katanović koji je nedavno iznenada objavio kako se neće kandidirati za križevačkog gradonačelnika. U medijima se Iva Rupčić spominjala kao moguća odmetnica u Beljakove i Vukovićeve redove, ali ona je ipak odlučila dovršiti svoj mandat uz ljude s kojima je i krenula u svijet politike.

Odmah na početku sjednice, razriješene su sve sumnje.

Predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić predstavio je novi Klub HDS-a, HDZ-a, Mreže nezavisnih lista i nezavisnih vijećnika u koji se zapravo preselila ekipa bivših HSS-ovaca, a koji i dalje u novom Klubu tvore većinu.

– Predstavničku većinu čine Bruno Deković, Dragutin Guzalić, Hrvoje Gužvinec, Mira Harča, Franjo Husinec, Renata Husinec, Denis Maksić, Ana Mušlek, Iva Rupčić i Đuro Škvorc – nabrojao je Guzalić imena i prezimena vijećnika novog kluba.

Branko Hrg je u večernjim je satima nakon sjednice ostavio upečatljivu poruku na svojoj Facebook stranici.

Križevački gradonačelnik je formiranjem novog Kluba vijećnika direktno pokazao oporbi kako čvrsto drži vlast u svojim rukama bez obzira na različita predviđanja kako se većina raspala. Hrg će svoj mandat mirno privesti kraju do lokalnih izbora u svibnju, a sve su glasnija predviđanja i najave kako će se kandidirati i za peti mandat na čelu Križevaca.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.