Križevački fašnik u subotu ulicama grada

Turistička zajednica Grada Križevaca poziva u subotu, 25. veljače 2017. na Križevački fašnik! Velika maskirana fašnička povorka sastavljena od vrtićanaca, školaraca, djece i odraslih, okupit će se u 10:15 u dvorištu Vatrogasnog doma, od kuda će se u 10:30 zaputiti ulicama grada praćena križevačkim mažoretkinjama i bubnjarima.

Povorka će se kretati ulicama Franje Račkog, Ivana Zakmardija Dijankovečkog, bana Josipa Jelačića, bana Lackovića te uz gradske bazene i gradski stadion proći sve do sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, u kojoj će se od 11 sati u prigodnom programu predstaviti sve dječje maske i maskirane skupine. Sudionici fašnika će nakon programa biti počašćeni krafnama.

Više od 500 maškara plesat će u subotu na koprivničkom Zrinskom trgu

Nakon što su Prapodravci preuzeli vlast u gradu intenzivirane su pripreme za Koprivnički fašnik koji će u subotu na Zrinskom trgu okupiti više od 500 maškara. U fašničkom veselju prednjačit će djeca iz koprivničkih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog vrtića Zrno, dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja, vrtića Fijolica iz Novigrada Podravskog, mali članovi KUD- Delovi, novigradske mažoretkinje, te učenici iz Podravskog sunca, OŠ Braća Radić i OŠ M.P. Miškine iz Đelekovca.

Pčelice, vještice, bubamare, zmajevi, vitezovi, trolovi i dalmatineri samo su neki od likova u koje će se pretvoriti dječaci i djevojčice, a njima će se pridružiti i desetak skupina odraslih koje će na duhoviti način progovoriti o aktualnim temama.

Povorka maškara krenut će u 11 sati ispred Doma mladih, a nakon što se svaka skupina predstavi na Zrinskom trgu, Cinober, Presvetli i Dudek, kao gradski vlastodršci, presudit će Fašniku, glavno m krivcu za prošlogodišnje probleme. Turistička zajednica grada Koprivnice pobrinut će se da sve mališane osladi krafnama i čajem, a za odrasle maškare priređuje fašničku zabavu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.