Večeras se u Koprivnici osniva stranka ‘Mreža nezavisnih lista’

U Gradskoj vijećnici u Koprivnici večeras u 19 sati će se održati osnivačka sjednica stranke “Mreža nezavisnih lista”, čiji je inicijator Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije. Koren je bivši član Hrvatske seljačke stranke (HSS), iz koje je istupio nakon suspenzije i višemjesečnih napetih odnosa s predsjednikom stranke Krešom Beljakom, koji je njega i stotinjak HSS-ovaca optužio da su opstruirali izbornu kampanju za prošlogodišnje prijevremene parlamentarne izbore. Na web sjedištu buduće stranke već je istaknut prijedlog statuta.

U priopćenju medijima je ostaknuto da će nova stranka okupiti znatan broj bivših članova HSS-a, među kojima su i prvi Korenovi suradnici, koji su istupili iz te stranke zbog nezadovoljstva smjerom u kojem se ona kreće. Također navode da će im se pridružiti istaknuti pojedinci koji do sada nisu bili politički angažirani. Za predstojeće lokalne izbore Koren je već najavio vlastitu kandidaturu za župana, a kao nositelja gradske liste za Križevce sadašnjeg dogradonačelnika Tomislava Katanovića, što sam Katanović još nije potvrdio.

Zanimljiv detalj u zaglavlju memoranduma na kojem je napisano priopćenje već otkriva očekivane rezultate osnivačke sjednice “Mreže”. Tamo stoje dva broja mobitela uz pripadne funkcije predsjednika i tajnika, ali bez navedenih imena osoba. Prvi navedeni, predsjednički broj pripada samom Korenu, dok onaj naveden uz tajnika glasi na Davorina Valeša, inače suspendiranog koprivničkog HSS-ovca. Spomenimo i to da je kao osoba za kontakt naveden Dino Valeš, Davorinov sin, bivši čelnik HSS-ove mladeži u županiji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.