U ponedjeljak predavanje o četiri pretpostavke psihičkog zdravlja

Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci poziva na predavanje psihologinje Ljubice Uvodić-Vranić s naslovom “Četiri pretpostavke psihičkog zdravlja”, koje će se održati u ponedjeljak, 13. veljače 2017. u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 19 sati. Susret s psihologinjom moderirat će Mihaela Stručić, učenica 3. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ulazak na predavanje je slobodno.

Ljubica Uvodić-Vranić autorica je popularnog serijala psiholoških priručnika pod naslovom Avantura osobne promjene u kojem savjetuje kako potaknuti osobni razvoj te unaprijediti ljubavne i prijateljske odnose. Član je Hrvatske psihološke komore, samostalni je konzultant- komunikolog u poduzećima, u medicini rada psiholog, terapeut i savjetnik u individualnom, obiteljskom i grupnom radu. Kreira i vodi edukativni i antistresni program za menadžere, za učitelje, liječnike, medicinske sestre i tehničare. Osnovala je 1997. godine Udrugu za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet” koju kontinuirano vodi.

Osim što piše, odražava radionice, gostuje i na Drugom programu Hrvatskog radija u kontakt-emisiji Avantura promjene svaki četvrtak u 18:40 gdje odgovara na pitanja slušatelja. Dosad je osvojila dvije ugledne društvene nagrade: nagradu Grada Zagreba Šampion zdravlja, za volonterski rad u očuvanju psihičkog zdravlja u udruzi Petkom u pet, i nagradu za primijenjenu psihologiju Marulić: Fiat Psychologia Hrvatskog psihološkog društva.

Sreća je biti psihički zdrav. Psihičko zdravlje je temelj ukupnog zdravlja. Do psihičkog zdravlja se dolazi kroz njegove četiri pretpostavke koje sam složila u djetelinu s četiri lista. Tako odgovaram na pitanje koje mi ljudi često postavljaju na ovaj ili onaj način, ali vrlo gorljivo. Četiri su osnovne pretpostavke psihičkog zdravlja: 1. njegovanje samopouzdanja, 2. emocionalno punjenje, 3. granice u međuljudskim odnosima i njihovo čuvanje, 4. aktivno življenje. Ako svaki od ta četiri pojma stavimo u jedno zeleno »srce«  djeteline,  dobit ćemo djetelinu s četiri lista, a svaki list – srce, predstavljat će ključnu pretpostavku psihičkog zdravlja pa će peteljka djeteline nositi taj naziv: psihičko zdravlje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.