Još jedan, peti po redu stanar Čreta

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_Krizevci

KRIŽEVCI – Gospodarska zona Gornji Čret dobit će još jednoga stanara, petoga po redu, koji će umjesto kupnje zemljišta za svoje poduzetničko ulaganje iskoristiti ponuđenu mogućnost osnivanja prava građenja. Kako će biti predloženo Gradskom vijeću na njegovoj prvoj idućoj sjednici, pravo građenja dodijelit će se tamošnjoj tvrtki Prigorje voće, koja je pokazala zanimanje za 17400 četvornih metara zemljišta u zoni, na rok od 25 godina, te zakupom od 25 lipa po kvartatu mjesečno. Proračun Grada Križevaca tako će mjesečno prihodovati oko 4.350 kuna, a ponuditelju je u cijenu prava gradnje uračunato 70 kw električne energije, te pravo na ostale olakšice predviđene modelom upravljanja poduzetničkom zonom Gornji Čret. Podsjećamo, početna cijena za poduzetnike koji se odluče na kupnju zemlje na Čretu je 60 kuna za metar kvadratni. Prema planu ulaganja koji su iz Prigorje voća priložili ponudi za zemljište, djelatnost kojom će se baviti u gospodarskoj zoni je skladištenje i prerade bobičastog i koštićavog voća iz vlastitih nasada. Vrijednost investicije premašuje 19 milijuna kuna, a pogoni će otvoriti i 5 do 10 novih radnih mjesta. Gradnja bi trebala započeti na jesen iduće godine, a završiti polovicom 2017-te. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Rabarama piše:

    I to je neki poduzetnik? 😛

  2. CrKveni Kmer piše:

    Tvrtka osnovana 2015. godine, najam gradu 4350 kuna … a na kraju krajeva bolje išta nego ništa mada kad vidim predviđeni početak gradnje i završetka radova, mislim da bude prije ništa nego išta ali živi bili pa vidjeli.
    Kad vidim ovu sliku naše poslovne zone, i kad čujem kolika nepredviđena sredstva se kod gradnje moraju utrošiti zbog močvarnog terena odmah dobijem volju za investiciju.
    Nadam se da se ovdje među ovih 5 stanara više ne računa onaj poduzetnik koji je odustao od investicije… tako da ih je na žalost ostalo samo 4 od čega je samo 1 nešto dolje i izgradio, premalo za isplativost gradskih ulaganja.

  3. Čvarkeš piše:

    Živjela prerada bobičastog te inog voća!

Komentari su zatvoreni.