Slavko Tucaković novi predsjednik županijskog SDP-a

Na danas održanim unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije (SDP) Koprivničko-križevačke županije za predsjednika županijske organizacije izabran je Slavko Tucaković iz Koprivnice, glavni vatrogasni zapovjednik RH, kojem je jedini protukandidat bio Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik.

Od ukupno 1560 članova županijskog SDP-a izboru predsjednika pristupila su 883 člana, Tucaković je osvojio 479 glasova ili 54.37% od ukupno 881 važećih glasova, dok su 2 listića bila nevažeća.
– Uvedite nas u pobjedu na lokalnim izborima, poručio je Kešer putem Facebooka Tucakoviću, čestitavši mu na rezultatu unutarstranačkih izbora u županiji.

Kešer je osvojio 402 glasa, odnosno 45.63%, od čega stopostotnih 85 glasova u matičnoj općini te visokih 59 od ukupno 61 glasova u Općini Sv. Petar Orehovec. Upravo je s tog biračkog mjesta izborna komisija zaprimila prigovor Tucakovićevog promatrača o nekolicini glasača koji su, iako nisu pristupili glasanju, bili zaokruženi na biračkom popisu. No, kako nisu dostavljeni nikakvi dokazi, komisija nije usvojila prigovor jer, kako navode u odluci, ne utječe na ishod izbora.

Križevački SDP, čije je predsjedništvo i Gradski odbor prethodno dao jednoglasnu podršku Tucakoviću, podržao je kandidata iz Koprivnice sa 67 glasova, dok je njih 41 dalo glas kandidatu iz Kalnika.
– A sada, “Odlazi cirkus iz našeg malog grada”…, poručio je kratko Ivan Majdak, predsjednik SDP-a Križevci na Facebooku povodom Tucakovićeve pobjede.

Nastavak unutarstranačkih izbora u županijskom SDP-u je za dva tjedna, kad će se na izbornoj konvenciji birati dva potpredsjednika županijske organizacije te članovi predsjedništva i županijskog odbora.

Iz Križevaca su među kandidatima za potpredsjednike Ivan Knok i Marija Vukobratović, dok za županijski odbor kandidiraju Alen Bartaković, Marko Katanović, Ivan Knok, Dejan Pernjak, Danijel Petek, Zvonko Sokolić, Gordana Topolko i Želimir Vukobratović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.